skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Najpierw Wrzuć szpinak z wrzącą wodą, trzymaj tam dokładnie 1 minutę, wrzuć do durszlaka i pozwól wodzie dobrze spłynąć
Krok 2:

W tym czasie drobno posiekaj kolendrę, wrzuć ją do młynka
Krok 3:

Tutaj wysyłamy orzechy włoskie, sól, chmiel-suneli, mieloną kolendrę, czosnek wyciśnięty przez prasę
Krok 4:

Zmiel wszystkie składniki
Krok 5:

Tutaj wysyłamy szpinak, który wyciskamy z nadmiaru wody
Krok 6:

Wymieszaj wszystko, aż będzie gładkie, kapie kilka kropli octu winnego, wymieszaj
Krok 7:
Gotowe danie można podawać na kilka sposobów
Krok 8:

Możesz wylać phali na talerz ze zjeżdżalnią i udekorować ziarnami granatu
Krok 9:

Druga opcja (bardziej mi się podoba!) - z masy szpinakowo-orzechowej zrolować kulki o niewielkich rozmiarach-nieco mniejsze od orzecha włoskiego, ułożyć je na półmisku, również udekorować ziarnami granatu. Radzę spróbować. Smak jest bardzo niezwykły-jasny, pikantny!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Granat - 52 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g

