Sałatka z kiełbasą, świeżymi ogórkami i jajkami

Bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka. Ta sałatka jest bardzo przydatna, gdy niespodziewani goście pojawili się na progu lub chcesz urozmaicić menu...
AngelikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 7 g
tłuszcze 53 % 16 g
węglowodany 23 % 7 g
184 kcal
IG: 14 / 86 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jajka gotujemy na twardo, a na razie kroimy ogórki w paski.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj kiełbasę w paski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Jajka na twardo obieramy, a także kroimy w paski za pomocą krajalnicy do jajek.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj kukurydzę w puszkach do ogórka, kiełbasy, jajek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj wszystko z majonezem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Do sałatki dodaj posiekaną zieloną cebulę do smaku, posyp koperkiem. To wszystko! Sałatka jest gotowa!

do tej sałatki można również dodać grzanki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy