Sałatka z kiełbasą, świeżymi ogórkami i jajkami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jajka gotujemy na twardo, a na razie kroimy ogórki w paski.
Krok 2:
Posiekaj kiełbasę w paski.
Krok 3:
Jajka na twardo obieramy, a także kroimy w paski za pomocą krajalnicy do jajek.
Krok 4:
Dodaj kukurydzę w puszkach do ogórka, kiełbasy, jajek.
Krok 5:
Wymieszaj wszystko z majonezem.
Krok 6:
Do sałatki dodaj posiekaną zieloną cebulę do smaku, posyp koperkiem. To wszystko! Sałatka jest gotowa!
do tej sałatki można również dodać grzanki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g