skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wspomniane produkty do Gotowanie zupy cebulowej na odchudzanie. Istnieje wiele odmian tego dania, zrobię zupę z tymi produktami. Przygotuj naczynia do zupy.
Krok 2:
Obierz białą kapustę i drobno posiekaj. Złożyć do garnka przygotowanego na zupę.
Krok 3:
Obierz marchewki i cebulę i drobno posiekaj. Dodaj do kapusty na patelnię.
Krok 4:
Umyj paprykę i pomidory, Wytnij łodygę, nasiona papryki i drobno posiekaj. Dodaj do wcześniej przygotowanych produktów.
Krok 5:
Posiekaj seler i dodaj do garnka do warzyw.
Krok 6:
Zalej przygotowane warzywa wodą i umieść na średnim ogniu. Gotuj zupę cebulową, aby schudnąć, aż wszystkie warzywa zmiękną.
Krok 7:
Podawaj gotową zupę na gorąco. Podczas jedzenia zawsze go podgrzewaj. Do zupy można dodać trochę soli i świeżych ziół.
podstawą diety cebulowej jest zupa. Jest sycący i niedrogi, dlatego jest doskonałym wyborem, jeśli chcesz schudnąć. Według opinii i wyników zupa cebulowa na odchudzanie pomoże pozbyć się 4-5 kg nadwagi w ciągu siedmiu dni. Nie jest jednak wystarczająco zrównoważony, więc 7 dni to jego maksymalny okres.
przepis na zupę cebulową jest tak zróżnicowany, że pozwala dopasować danie do własnych upodobań. Jednocześnie zmieniając, dodając lub wykluczając niektóre warzywa z zupy, za każdym razem możesz uzyskać zupełnie inne danie, które będzie podstawą diety cebulowej.
dieta zupy cebulowej prawdopodobnie nie spowoduje długotrwałych problemów zdrowotnych. Warto jednak pamiętać, że utrata masy ciała wiąże się z regularnymi ćwiczeniami i zbilansowaną dietą. Zalecane: pieczywo pełnoziarniste, niskotłuszczowe produkty mleczne, białka ubogie w tłuszcze zwierzęce, owoce i warzywa. Nie zapomnij też codziennie spożywać czystej wody. Przed rozpoczęciem diety porozmawiaj z lekarzem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g