fasola duszona w sosie pomidorowym

pyszne po prostu zjedz tę przekąskę lub Dodaj jako dodatek. Wygodnie jest używać gotowanej gulaszu fasolowego do innych potraw, jeść jako przystawkę lub dodatek do mięsa/ryb.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 5 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 65 % 11 g
77 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 14 h

fasola duszona w sosie pomidorowym może być używana jako samodzielne danie na przystawkę, jako dodatek, można ją dodawać do innych potraw.
aby przygotować fasolę duszoną w sosie pomidorowym, weź suchą fasolę, koncentrat pomidorowy, wodę i sól. Możesz dodatkowo wprowadzić dowolne przyprawy do smaku.
fasolę należy najpierw namoczyć przez 10-12 godzin (wygodniej przez noc). Następnie gotuj fasolę do miękkości. Wypełnij pastą pomidorową, rozcieńczając ją w stosunku 1: 3. Gotową fasolę ugotować w zalewie pomidorowym, dodać sól. To wszystko! możesz podawać zarówno gorące, jak i schłodzone.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy