fasola duszona w sosie pomidorowym
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
fasola duszona w sosie pomidorowym może być używana jako samodzielne danie na przystawkę, jako dodatek, można ją dodawać do innych potraw.
aby przygotować fasolę duszoną w sosie pomidorowym, weź suchą fasolę, koncentrat pomidorowy, wodę i sól. Możesz dodatkowo wprowadzić dowolne przyprawy do smaku.
fasolę należy najpierw namoczyć przez 10-12 godzin (wygodniej przez noc). Następnie gotuj fasolę do miękkości. Wypełnij pastą pomidorową, rozcieńczając ją w stosunku 1: 3. Gotową fasolę ugotować w zalewie pomidorowym, dodać sól. To wszystko! możesz podawać zarówno gorące, jak i schłodzone.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g