słodka musztarda

Słodka musztarda jest niezbędnym składnikiem kulinarnym. Słodka musztarda ma nie mniejszą ostrość niż zwykła Rosyjska musztarda. jego słodycz, uzyskana dzięki dodaniu do miodu i cukru w większych ilościach niż zwykły przepis, sprawia, że jego smak jest nieco wyrafinowany i bardziej atrakcyjny. Zwykle musztarda jest podawana do galaretowatych i galaretowatych potraw, gotowanego i pieczonego mięsa.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 9 g
tłuszcze 24 % 11 g
węglowodany 56 % 25 g
245 kcal
IG: 31 / 0 / 69

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do przygotowania słodkiej musztardy używam jednocześnie cukru i miodu. Będziesz także potrzebował oczywiście suchego proszku musztardowego, bezwonnego oleju słonecznikowego (lub innego roślinnego), octu z białego wina (w rzeczywistości ocet może być dowolny-wziąłem balsamiczny, ponieważ uwielbiam jego aromat, weź ten, który lubisz lub po prostu dostępny, musztarda jest nawet zrobiona na dowolnej marynacie warzywnej lub solance), dodaj szczyptę soli, aby zrównoważyć smak.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej proszek musztardowy do odpowiedniego słoika z ciasną pokrywką.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Napełnij proszek ciepłą wodą i dobrze wymieszaj, aby nie pozostały suche plamy w całkowitej masie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj cukier i musztardę, kontynuuj mieszanie do uzyskania gładkiej konsystencji, dodaj szczyptę soli i oleju roślinnego.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gdy masa stanie się jednorodna, płynna i elastyczna, zatrzymaj mieszanie, szczelnie zamknij słoik pokrywką i pozostaw w ciepłym miejscu lub po prostu w warunkach pokojowych przez 12 godzin (Zwykle musztardę robi się w nocy), rano włóż do lodówki i przechowuj tam.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Musztarda dobrze trzyma się przez około pół roku w lodówce, ale z czasem może stracić ostrość.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    To wszystko! Nasza słodka musztarda jest gotowa! Podawaj z mięsem, a nawet rybami, galaretką i galaretką, gotuj na jej podstawie sosy sałatkowe i sosy! Smacznego z pikantną i pyszną słodką musztardą!

Słodka musztarda jest często potrzebna w życiu kulinarnym - w końcu na jej podstawie powstaje znaczna ilość sosu i sosów sałatkowych. A sama w sobie w gotowej formie jest doskonałym dodatkiem, który wywołuje apetyt. Dobre marynaty i sosy przygotowane na bazie lub z dodatkiem musztardy. Sosy musztardowe i sosy sałatkowe podawane są osobno w małych porcjach sosów, które są instalowane natychmiast na talerzu lub talerzu, lub produkty są podlewane bezpośrednio przed podaniem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Musztarda w proszku - 378   kcal/100g

Podobne przepisy