świeża zupa z różowego łososia

zupa rybna to magazyn składników odżywczych dla organizmu! Zupa rybna ze świeżego różowego łososia dobrze jest podawać z brązowym chlebem lub grzankami. Nieodłącznym elementem serwowania są również świeże warzywa i zioła.
silenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 4 g
tłuszcze 9 % 1 g
węglowodany 55 % 6 g
46 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

zupa rybna, lub jak to się nazywa ucho, jest przygotowywana po prostu, ale jednocześnie jest smacznym i bardzo zdrowym daniem.
różowy łosoś to ryba idealna do przygotowania tej zupy. Różowy łosoś należy do rodziny łososia, ale mimo to wyróżnia się dość przystępną ceną, dzięki czemu jest dostępny dla wszystkich. Nie jest bardzo tłusty, ale jednocześnie delikatny, a bulion zupy okazuje się bardzo aromatyczny i bogaty.
Tak więc, aby zrobić zupę rybną ze świeżego różowego łososia, musimy:
1. Oczywiście głównym składnikiem jest sama ryba-świeży różowy łosoś. Dlatego do tego punktu należy podejść szczególnie odpowiedzialnie i wybrać świeże, wysokiej jakości ryby.
następnie najpierw musisz wyczyścić różowego łososia, dokładnie spłukać, podzielić na małe porcje.
jeśli używasz głowy ryby podczas gotowania zupy, należy ją również dokładnie umyć i usunąć skrzela.
2. Następnie kawałki różowego łososia należy zanurzyć w rondlu, zalać wodą, a następnie zagotować.
po zagotowaniu wody różowy łosoś należy gotować na małym ogniu przez kolejne 15-20 minut (aby bulion był bardziej bogaty i nasycony) .
3. W tym czasie obrać, umyć małe bulwy ziemniaków, pokroić w kostkę 1,5-2 cm i włożyć do rondla.
4. Następnie dodaj drobno posiekaną cebulę i jeden liść laurowy.
5. Pomijając powyższe składniki, zupę rybną należy gotować, aż ziemniaki będą gotowe (około 30-35 minut).
6. Po upewnieniu się, że ziemniaki są gotowe, na kilka minut przed końcem gotowania wlej czarny pieprz do smaku do zupy rybnej, a także sól.
7. Podawać, wlewając do wazy i dekorując zielenią.
aromatyczna zupa rybna ze świeżego różowego łososia jest gotowa!
smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy