skład / składniki
metoda gotowania
na początek umieść garnek z wodą na kuchence, pozwól mu się zagotować. Oczyść i umyj rybę. Oczyść i umyj warzywa.
posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki. Podsmaż cebulę w oleju roślinnym. Następnie po minucie lub dwóch dodaj marchewki, wymieszaj i kontynuuj smażenie, mieszając.
pokrój obrane ziemniaki w kostkę.
zanurz ryby pokrojone w kawałki w gotowanej wodzie. Posolić i zagotować. Teoretycznie ucho z kryzami w tej formie gotuje się przez 20 minut. Wyjmij gotową rybę z bulionu i odcedź sam bulion i ponownie włóż do pieca.
zanurz ziemniaki w bulionie, gotuj do miękkości. 5 minut przed końcem gotowania dodaj do ucha smażoną cebulę z marchewką. Dodaj przyprawy, pieprz do smaku. Na samym końcu włóż kawałki gotowanej ryby do węzła.
podając do każdego talerza, pokrusz zieloną cebulę do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g