zupa rybna z uszami

pyszny i bardzo aromatyczny przepis na zupę z zupy rybnej! Ta zupa zachwyci dorosłych i dzieci! Dzięki opatrunkowi okazuje się obfity i bogaty.
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 25 % 1 g
węglowodany 75 % 3 g
20 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

na początek umieść garnek z wodą na kuchence, pozwól mu się zagotować. Oczyść i umyj rybę. Oczyść i umyj warzywa.

posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki. Podsmaż cebulę w oleju roślinnym. Następnie po minucie lub dwóch dodaj marchewki, wymieszaj i kontynuuj smażenie, mieszając.

pokrój obrane ziemniaki w kostkę.

zanurz ryby pokrojone w kawałki w gotowanej wodzie. Posolić i zagotować. Teoretycznie ucho z kryzami w tej formie gotuje się przez 20 minut. Wyjmij gotową rybę z bulionu i odcedź sam bulion i ponownie włóż do pieca.

zanurz ziemniaki w bulionie, gotuj do miękkości. 5 minut przed końcem gotowania dodaj do ucha smażoną cebulę z marchewką. Dodaj przyprawy, pieprz do smaku. Na samym końcu włóż kawałki gotowanej ryby do węzła.

podając do każdego talerza, pokrusz zieloną cebulę do smaku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy