skład / składniki
metoda gotowania
1. Ciasto francuskie należy wcześniej wyjąć z zamrażarki w celu rozmrożenia.
2. Włącz piekarnik na 170-180 stopni Celsjusza, aby podgrzać.
3. Jaja kurze włożyć do rondla, zalać wodą i umieścić na kuchence. Gotuj jajka na twardo przez 10 minut od zagotowania wody. Następnie odcedź i zalej jajka zimną wodą, aby szybciej ostygły. Następnie obierz jajka ze skorupy i drobno zetrzyj.
4. Po rozmrożeniu i zmiękczeniu ciasta wyjmij je z opakowania. Rozwałkuj go na arkusz i pokrój ostrym nożem na osiem identycznych trójkątnych części. Złóż Trójkąty ciasta w kółko, lekko przechodząc jeden na drugim, podkładając papier pergaminowy. W takim przypadku szeroka część trójkątów powinna być skierowana do wewnątrz koła, a ostre końce ciasta powinny być skierowane na zewnątrz.
5. Pokrój boczek w cienkie warstwy. Możesz kupić gotowe cięcie w supermarkecie-jest to znacznie szybsze. Umieść warstwy boczku na trójkątach ciasta.
6. Następnie połóż połowę porcji posiekanych gotowanych jajek na boczku. Warstwę jajek należy ułożyć w kółko wzdłuż obwodu ciasta.
7. Twardy ser zetrzeć na drobnej miarce i ułożyć na wierzchu jajek.
8. Następnie pojawia się pozostała warstwa gotowanych jajek, które również układa się w kółko.
9. Chwytając końce trójkątów ciasta, zawiń je w okrąg. W ten sposób powstaje rodzaj pierścienia ciasta z nadzieniem.
10. Przenieś pergamin z ciastem na blachę do pieczenia. Na wierzch posmaruj ciasto żółtkiem, aby uzyskać piękną apetyczną skórkę. Posyp ciasto kminkiem.
11. Umieść blachę do pieczenia w cieście w nagrzanym piekarniku na około pół godziny lub do uzyskania złotej skórki. Czas zależy od rodzaju piekarnika.
gdy ciasto będzie gotowe, pozwól mu trochę ostygnąć. I możesz podać na stole! Okazuje się bardzo, bardzo smaczne!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g