ciasto warstwowe z bekonem i serem

pyszne ciasto z chrupiącą skórką i słonym nadzieniem! Ciasto warstwowe z bekonem i serem to wszechstronny przepis na wypieki. Takie ciasto można podawać jako przekąskę na rodzinne wakacje lub jako dodatek do dania głównego zamiast chleba. I możesz po prostu przygotować go na herbatę lub kawę na śniadanie lub kolację.
WieruńczykAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 12 g
tłuszcze 43 % 21 g
węglowodany 33 % 16 g
355 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Ciasto francuskie należy wcześniej wyjąć z zamrażarki w celu rozmrożenia.

2. Włącz piekarnik na 170-180 stopni Celsjusza, aby podgrzać.

3. Jaja kurze włożyć do rondla, zalać wodą i umieścić na kuchence. Gotuj jajka na twardo przez 10 minut od zagotowania wody. Następnie odcedź i zalej jajka zimną wodą, aby szybciej ostygły. Następnie obierz jajka ze skorupy i drobno zetrzyj.

4. Po rozmrożeniu i zmiękczeniu ciasta wyjmij je z opakowania. Rozwałkuj go na arkusz i pokrój ostrym nożem na osiem identycznych trójkątnych części. Złóż Trójkąty ciasta w kółko, lekko przechodząc jeden na drugim, podkładając papier pergaminowy. W takim przypadku szeroka część trójkątów powinna być skierowana do wewnątrz koła, a ostre końce ciasta powinny być skierowane na zewnątrz.

5. Pokrój boczek w cienkie warstwy. Możesz kupić gotowe cięcie w supermarkecie-jest to znacznie szybsze. Umieść warstwy boczku na trójkątach ciasta.

6. Następnie połóż połowę porcji posiekanych gotowanych jajek na boczku. Warstwę jajek należy ułożyć w kółko wzdłuż obwodu ciasta.

7. Twardy ser zetrzeć na drobnej miarce i ułożyć na wierzchu jajek.

8. Następnie pojawia się pozostała warstwa gotowanych jajek, które również układa się w kółko.

9. Chwytając końce trójkątów ciasta, zawiń je w okrąg. W ten sposób powstaje rodzaj pierścienia ciasta z nadzieniem.

10. Przenieś pergamin z ciastem na blachę do pieczenia. Na wierzch posmaruj ciasto żółtkiem, aby uzyskać piękną apetyczną skórkę. Posyp ciasto kminkiem.

11. Umieść blachę do pieczenia w cieście w nagrzanym piekarniku na około pół godziny lub do uzyskania złotej skórki. Czas zależy od rodzaju piekarnika.

gdy ciasto będzie gotowe, pozwól mu trochę ostygnąć. I możesz podać na stole! Okazuje się bardzo, bardzo smaczne!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy