skład / składniki
metoda gotowania
1. Dokładnie umyj wołowinę. Polędwica jest idealna. Osusz mięso ręcznikami papierowymi. Następnie kroimy bardzo, bardzo drobno. To ważne. Mięso należy pokroić ostrym nożem w najmniejsze kostki.
2. Tłuszcz z kurczaka kroimy tak drobno, jak mięso. Aby ułatwić cięcie tłuszczu, należy go najpierw trzymać w zamrażarce przez jakiś czas. Zamrożony tłuszcz jest bardzo łatwy i prosty do krojenia.
3. Moja wątroba, grubo posiekana. Zanurz wątrobę we wrzącej wodzie. W tym czasie woda przestaje wrzeć. Uważnie monitorujemy wodę, gdy znów się zagotuje, natychmiast wyjmujemy wątrobę. Ostudzić trochę i pokroić w bardzo małe kostki.
4. Kolendra, pietruszka, koperek, bazylia, szczypiorek - wszystko to myjemy pod bieżącą wodą, sortujemy tam, gdzie trzeba odciąć łodygi (dotyczy kolendry, pietruszki). Następnie kroimy na przemian tak małe, jak to możliwe.
5. Wlej olej roślinny do kotła, Wyślij do ognia. Następnie włóż mięso do gorącego oleju, smaż, aż stanie się białe. Następnie dodaj wątrobę i tłuszcz z ogona. Smażyć bardzo szybko, mieszając. Sól i pieprz.
6. W sumie smażenie składników powinno zająć około 15 minut. Następnie rozprowadzamy do nich całą zieleń. Dobrze wymieszaj, aby warzywa były pokryte sokami i stopionym tłuszczem.
7. Obierz cebulę, pokrój w kostkę. Dokładnie umyj ryż, włóż do miski. Dodaj cebulę do ryżu i wlej oliwę z oliwek, wszystko dobrze wymieszaj. Wkładamy do kotła.
8. Dodaj wodę na tyle, aby wszystkie składniki były pokryte płynem. Odparowujemy wodę. Gdy ciecz opuści powierzchnię, ale nadal pozostanie na dole, zmniejsz ogień. Gotuj mieszając, aż ryż się ugotuje, a woda całkowicie zniknie.
9. Następnie zdejmij kocioł z ognia, przykryj pokrywką, zawiń go ręcznikiem. Zostawiamy to na czterdzieści minut. Następnie możesz podać na stole.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g
- Gruby brzuch - 897 kcal/100g