amerykańska sałatka ziemniaczana
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, jajka na twardo. Gotowanych składników ostudzić, a następnie oczyścić i pokroić w duże kostki.
2. Obierz cebulę, pokrój w małe kostki, w ten sam sposób posiekaj ogórki i seler, aby kawałki były do siebie proporcjonalne.
3. Połącz przygotowane składniki w głębokiej misce, dopraw majonezem, solą i pieprzem do smaku.
4. Przykryj sałatkę i wyślij do lodówki na co najmniej 6 godzin.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g