Sałatka ziemniaczana po amerykańsku

prosta sałatka z kuchni amerykańskiej z niedrogich składników. Amerykańska sałatka ziemniaczana może być przygotowana nawet przez początkującego kucharza. Sztuczka polega na tym, że gotowanie jest bardzo proste i musisz nalegać co najmniej 6 godzin. Możesz podawać na stole nie w zwykłej formie - w salaterce, ale na tostach lub świeżych liściach sałaty.
MargotAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 4 g
tłuszcze 40 % 8 g
węglowodany 40 % 8 g
111 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 7 h

1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, jajka na twardo. Gotowanych składników ostudzić, a następnie oczyścić i pokroić w duże kostki.

2. Obierz cebulę, pokrój w małe kostki, w ten sam sposób posiekaj ogórki i seler, aby kawałki były do siebie proporcjonalne.

3. Połącz przygotowane składniki w głębokiej misce, dopraw majonezem, solą i pieprzem do smaku.

4. Przykryj sałatkę i wyślij do lodówki na co najmniej 6 godzin.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Łodyga selera - 12   kcal/100g

Podobne przepisy