Sałatka z wędzonym kurczakiem i suszonymi śliwkami
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź produkty według listy. Najpierw przygotuj wszystko, namocz suszone śliwki, spłucz i osusz. Drobno posiekaj wszystkie produkty, a następnie uformuj porcje w szklankach lub miseczkach lub zrób jedną dużą wspólną salaterkę.
Krok 2:
Ugotowane jajko pokrój w drobną kostkę.
Krok 3:
Pokrój również ziemniaki w drobną kostkę.
Krok 4:
Połóż drobno posiekane ziemniaki na dnie szklanki pierwszą warstwą, posmaruj majonezem.
Krok 5:
Następnie połóż drobno posiekaną warstwę suszonych śliwek i ponownie majonez.
Krok 6:
Następnie warstwa wędzonego kurczaka i majonezu.
Krok 7:
Następnie jajko i majonez.
Krok 8:
Ogórek będzie wierzchnią warstwą.
Krok 9:
I na samej górze umieść grubo posiekane orzechy.
Krok 10:
Udekoruj sałatkę ziołami.
Krok 11:
Przechowuj sałatkę w lodówce przed podaniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g