skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Bierzemy produkty na sałatkę zgodnie z listą, gotujemy wołowinę z wyprzedzeniem, a także musimy ugotować jajka. Jabłka są lepsze niż odmiany zimowe.
Krok 2:

Gotowaną wołowinę kroimy na małe kawałki.
Krok 3:

Jabłka i jajka na twardo obieramy.
Krok 4:

Ponieważ rozłożymy sałatkę warstwami, użyjemy dzielonych boków. Kładziemy boki na płaskim naczyniu.
Krok 5:

Posiekaj jabłka w paski lub paski, najwygodniej jest użyć specjalnej tarki.
Krok 6:

Połóż jedno jabłko na talerzu z pierwszą warstwą.
Krok 7:

Posmaruj warstwę jabłka majonezem.
Krok 8:

Połóż posiekaną wołowinę na pierwszej warstwie jabłek.
Krok 9:

Nałóż majonez na warstwę mięsa.
Krok 10:

Połóż drugie jabłko pokrojone w paski na warstwie mięsa.
Krok 11:

Ponownie nałóż majonez.
Krok 12:

Teraz zetrzyj jajka na grubej tarce.
Krok 13:

Tarte jajka układamy w Czwartej Warstwie.
Krok 14:

Przykryj warstwę startych jajek pozostałym majonezem.
Krok 15:

Drobno posiekaj kolendrę i bazylię.
Krok 16:

Posyp warstwę jajka posiekanymi ziołami.
Krok 17:

Twardy ser zetrzyj na grubej tarce.
Krok 18:

Rozłóż starty ser na zieleniach ostatnią warstwą sałatki.
Krok 19:

Teraz pozostaje usunąć boki z sałatki, lepiej je rozpiąć, aby nie zakłócać warstw.
Krok 20:

A ostatnim akcentem jest dekoracja sałatki-kiszone ogórki kroimy w plasterki.
Krok 21:

Rozłóż koła kiszonego ogórka i kilka gałązek zieleni na powierzchni sałatki. Sałatka wołowa z jabłkami jest gotowa, można ją natychmiast przenieść na stół.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g





