skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować bogatą i aromatyczną zupę z kurczaka z kluskami, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.
Krok 2:
Wlej dwa i pół litra wody na patelnię i włóż do niej sześćset gramów kurczaka.
Krok 3:
Umieść patelnię na kuchence, aby uzyskać przejrzystość i smak bulionu, dodaj do niej trochę cebuli z łuską, kawałek marchewki i zamknij pokrywkę, zagotuj.
Krok 4:
Zaczynamy robić ciasto na pierogi i rozbijamy jedno jajko kurze do miski.
Krok 5:
Dodaj sól i pieprz do miski do smaku, dobrze wymieszaj i rozłóż cztery łyżki kwaśnej śmietany.
Krok 6:
Dodaj jeden ząbek czosnku przepuszczony przez prasę do miski i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 7:
Wlej cztery łyżki przesianej mąki do miski.
Krok 8:
Dodaj suszone zioła do miski do smaku i zagniataj ciasto.
Krok 9:
Niezbyt drobno posiekaj jedną główkę cebuli.
Krok 10:
Wlej jedną łyżkę oleju roślinnego na patelnię i rozłóż posiekaną cebulę.
Krok 11:
Pocieraj jedną średnią marchewkę na talerzu na grubej tarce.
Krok 12:
Rozłóż marchewki z talerza na patelni do cebuli.
Krok 13:
Mieszając z cebulą, podsmaż marchewki, aż będą miękkie.
Krok 14:
Jedną paprykę kroimy w dowolną niezbyt małą kostkę.
Krok 15:
Rozłóż pokrojoną w kostkę paprykę na patelni z marchewką i cebulą i mieszając łopatką, smaż warzywa przez około dwie minuty.
Krok 16:
Dodaj chmiel-suneli, liść laurowy na patelnię do warzyw do smaku i wymieszaj.
Krok 17:
Usuń pianę z bulionu gotowanego w rondlu i usuwając cebulę z łuską, włóż ziemniaki pokrojone w dowolną kostkę do rondla, a następnie zagotuj.
Krok 18:
Obniżamy temperaturę pieca, gdy tylko bulion w rondlu się zagotuje i kontynuujemy gotowanie zupy przez około dwadzieścia minut.
Krok 19:
Dodaj sól do rondla z wrzącym bulionem do smaku i uformuj pierogi, układając ciasto stopniowo łyżeczką na patelni.
Krok 20:
Ugotowane warzywa rozprowadzamy z patelni na patelni i mieszamy wszystkie składniki.
Krok 21:
Dodaj mieszankę papryki, suszone zioła do smaku na patelni, a następnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 22:
Zamknij patelnię pokrywką i pozwól ugotowanej zupie parzyć przez około siedem minut.
Krok 23:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
to jest zupa! Bogaty i apetyczny! Jest przygotowywany szybko i łatwo ze składników dostępnych dla każdej gospodyni domowej. Takie pełnowartościowe danie z piór natychmiast ogrzewa w zimnych porach roku i zapewnia doskonałe samopoczucie. Dzieci uwielbiają go za pachnący bulion i pyszne pierogi z domowego ciasta. Zafunduj sobie tę wspaniałą zupę!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal / 100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal / 100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal / 100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g