Zupa z kurczaka z ziemniakami i kluskami

pyszny i zdrowy lunch z dostępnych składników! Świetny przepis na szybką aromatyczną zupę z kurczakiem i kluskami, która doda ci energii i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 3 g
tłuszcze 36 % 4 g
węglowodany 36 % 4 g
60 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować bogatą i aromatyczną zupę z kurczaka z kluskami, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej dwa i pół litra wody na patelnię i włóż do niej sześćset gramów kurczaka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umieść patelnię na kuchence, aby uzyskać przejrzystość i smak bulionu, dodaj do niej trochę cebuli z łuską, kawałek marchewki i zamknij pokrywkę, zagotuj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zaczynamy robić ciasto na pierogi i rozbijamy jedno jajko kurze do miski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj sól i pieprz do miski do smaku, dobrze wymieszaj i rozłóż cztery łyżki kwaśnej śmietany.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj jeden ząbek czosnku przepuszczony przez prasę do miski i wymieszaj wszystkie składniki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej cztery łyżki przesianej mąki do miski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj suszone zioła do miski do smaku i zagniataj ciasto.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Niezbyt drobno posiekaj jedną główkę cebuli.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej jedną łyżkę oleju roślinnego na patelnię i rozłóż posiekaną cebulę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pocieraj jedną średnią marchewkę na talerzu na grubej tarce.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż marchewki z talerza na patelni do cebuli.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Mieszając z cebulą, podsmaż marchewki, aż będą miękkie.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Jedną paprykę kroimy w dowolną niezbyt małą kostkę.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Rozłóż pokrojoną w kostkę paprykę na patelni z marchewką i cebulą i mieszając łopatką, smaż warzywa przez około dwie minuty.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Dodaj chmiel-suneli, liść laurowy na patelnię do warzyw do smaku i wymieszaj.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Usuń pianę z bulionu gotowanego w rondlu i usuwając cebulę z łuską, włóż ziemniaki pokrojone w dowolną kostkę do rondla, a następnie zagotuj.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Obniżamy temperaturę pieca, gdy tylko bulion w rondlu się zagotuje i kontynuujemy gotowanie zupy przez około dwadzieścia minut.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Dodaj sól do rondla z wrzącym bulionem do smaku i uformuj pierogi, układając ciasto stopniowo łyżeczką na patelni.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Ugotowane warzywa rozprowadzamy z patelni na patelni i mieszamy wszystkie składniki.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Dodaj mieszankę papryki, suszone zioła do smaku na patelni, a następnie wymieszaj wszystkie składniki.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Zamknij patelnię pokrywką i pozwól ugotowanej zupie parzyć przez około siedem minut.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

to jest zupa! Bogaty i apetyczny! Jest przygotowywany szybko i łatwo ze składników dostępnych dla każdej gospodyni domowej. Takie pełnowartościowe danie z piór natychmiast ogrzewa w zimnych porach roku i zapewnia doskonałe samopoczucie. Dzieci uwielbiają go za pachnący bulion i pyszne pierogi z domowego ciasta. Zafunduj sobie tę wspaniałą zupę!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal / 100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal / 100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal / 100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy