skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do sałatek Stary młynarz. Ziemniaki, marchew, jajka, filet z kurczaka gotowane, chłodzone. Jajka są obrane. Grzyby są oczyszczone i dokładnie umyte.
Krok 2:
Grubo posiekaj cebulę i grzyby.
Krok 3:
Na rozgrzanej patelni pozbywamy się nadmiaru wody z grzybów, mieszając je. Następnie wkładamy je do naczyń.
Krok 4:
Umieść cebulę na tej samej patelni i smaż, aż będzie gotowa.
Krok 5:
Dodaj grzyby do cebuli i smaż wszystko do miękkości, soli i pieprzu. Ochładzać.
Krok 6:
Zetrzyj marchewki i ziemniaki na grubej tarce. Odkładamy trochę marchewki do dekoracji sałatki.
Krok 7:
Pokrój marynowane lub marynowane ogórki w cienkie kostki. Wyciśnij nadmiar płynu, spuść. Pokrój filety w paski.
Krok 8:
Zetrzyj ser na grubej tarce, drobno posiekaj jajka. Odłóż kawałek sera do dekoracji sałatki.
Krok 9:
Przystępujemy do montażu sałatki. Każdą warstwę smarujemy niewielką ilością majonezu, posypujemy niewielką ilością sera. Ser zostawiamy specjalnie na pokrycie górnej warstwy sałatki, chowamy w lodówce, aby się nie zwietrzył. Na dużym naczyniu kładziemy schłodzone grzyby z cebulą - to pierwsza warstwa sałatki. Na wierzch posmaruj trochę majonezem, posyp trochę serem.
Krok 10:
Następna warstwa to ziemniaki. Sól, pieprz, posmaruj majonezem, posyp serem.Na wierzchu warstwa ogórków, majonezu, sera.
Krok 11:
Dalej: marchew-majonez-ser.
Krok 12:
Następna warstwa: połóż filet, pieprz, sól-majonez-ser. Następnie: jajka-majonez. Sałatkę wkładamy do lodówki na kilka godzin, aby namoczyć warstwy. Przed podaniem wyjmujemy i natrzyj specjalnie pozostawiony ser na wierzchu.
Krok 13:
Udekorowałem gotową sałatkę młynkiem z sera i marchwi, trawą i drzewkami z kopru i pietruszki. To wszystko, sałatka jest gotowa. Miłej degustacji!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g