skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Smak sałatki będzie zależał od wyboru fileta z kurczaka. Możesz wziąć gotowany filet lub wędzony, w obu przypadkach będzie smaczny, ale z gotowaną piersią sałatka wydaje się łatwiejsza. Podobnie jak w przypadku grzybów, jeśli lubisz cięższe i bardziej satysfakcjonujące sałatki, grzyby można smażyć na oleju roślinnym.
Krok 2:
Przygotowanie sałatki nie jest łatwe, ale bardzo proste. Pokrój filet w kostkę i włóż do salaterki.
Krok 3:
Grzyby również kroimy w kostkę i wysyłamy do salaterki.
Krok 4:
Dodaj słoik kukurydzy do sałatki.
Krok 5:
Następnie pokrojone w kostkę ananasy.
Krok 6:
Oliwki kroimy w pierścienie lub półpierścienie. Dodaj do sałatki.
Krok 7:
Posyp drobno posiekaną natką pietruszki
Krok 8:
I dobrze wymieszaj. Po wymieszaniu dodaj majonez, posyp sokiem z cytryny, ponownie wymieszaj, spróbuj. Jeśli to konieczne, dodaj sól. Z reguły sól tej sałatki nie jest wymagana. Użyłem soli tylko do ugotowania piersi.
Krok 9:
Podawaj sałatkę. W razie potrzeby możesz ozdobić grzybami, oliwkami, ziołami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g