skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Nogi wieprzowe umyć i wyczyścić
Krok 2:
Moczyć przez kilka godzin, a najlepiej przez noc
Krok 3:
Rano moje nogi jeszcze raz, czyścimy, jeśli to konieczne
Krok 4:
Napełnij wodą, aby była wyższa o 2-3 cm, podpalamy, doprowadzamy do wrzenia, a następnie usuwamy pianę, zmniejszamy ogień i gotujemy na najmniejszym ogniu przez 2 godziny, staramy się, aby woda nie gotowała się aktywnie, a nogi wydają się marnieć
Krok 5:
Po 2 godzinach dodaj cebulę, sól, liść laurowy, czarny i ziele angielskie
Krok 6:
Gotuj jeszcze 1 godzinę
Krok 7:
Następnie wyjmij nogi, odmierz ocet winny i obierz czosnek
Krok 8:
Nogi są uwalniane z kości i krojone arbitralnie, Gruzini nie są drobni. Na tym etapie dobrym pomysłem jest dodanie posiekanej kolendry - ale zimą nie było kolendry. Ale okazało się też bardzo smaczne
Krok 9:
Bierzemy 3-4 chochle powstałego bulionu (z pozostałym bulionem możesz robić, co chcesz).
Krok 10:
Wyciskamy czosnek przez prasę i dodajemy ocet winny, ludzie, którzy mają problemy z octem żołądkowo-jelitowym, oczywiście nie powinni dać się ponieść emocjom. Odejdę trochę od tematu - kiedy szukałam przepisu męża, to w zasadzie wskazano 3 szklanki octu na 10 udek wieprzowych-pomyślałam " to bardzo dużo" i wybrałam przepis, który wam przedstawiam. Ale kiedy spróbowałem gotowego dania-okazało się, że możesz mieć więcej octu, więc to zależy od ciebie!
Krok 11:
Wlać powstałą marynatę do nóg i umieścić w zimnym miejscu do zestalenia
Krok 12:
Rano nasza przekąska jest gotowa! Pokrój na porcje
Krok 13:
Rozłóż na talerzu. Jemy z adżiką i chlebem pita. Smacznego!
nie jest tajemnicą, że Gruzini są stulatkami, być może dlatego, że jedzą mężowie? W końcu to danie w ogromnej ilości zawiera żelatynę, która w rzeczywistości jest naturalnym Kolagenem Naturalnym i jest jednym z najważniejszych białek w organizmie - białkiem tworzącym tkanki, odpowiedzialnym za ich wytrzymałość i elastyczność. Dziewczyny podążające za pięknem od dawna wiedzą, że kolagen odmładza skórę, ale wraz z nią tkanka łączna i kostna.
tak - oprócz pysznego dania odmładzasz również swoje ciało! Po prostu trzeba spróbować!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Noga wieprzowa - 234 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Ocet winny czerwony - 19 kcal/100g