Sałatka Królewska z kurczakiem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki
Krok 2:
Drobno posiekaj cebulę i pieczarki i smaż na oleju słonecznikowym do miękkości, soli.
Krok 3:
Ogórki kroimy w drobną kostkę
Krok 4:
Drobno posiekaj jajko
Krok 5:
Marchewki gotujemy i drobno kroimy
Krok 6:
Pomidory kroimy w drobną kostkę
Krok 7:
Oddziel mięso z kurczaka od kości i posiekaj
Krok 8:
Dodaj kukurydzę do salaterki, spuszczając płyn. Następnie dodaj schłodzone smażone grzyby z cebulą, wszystko wymieszaj, sól. Przed podaniem doprawiamy majonezem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g