Sałatka mięsna z pieczarkami i serem

grzyby to idealny składnik sałatek, przepis jest pyszny! W rosyjskiej kuchni narodowej istnieje wiele przepisów kulinarnych z minimum niezbędnych składników i łatwości gotowania. Proponuję więc przygotować tylko jedno z tych potraw. Rzeczywiście, sałatka grzybowa Polana zawiera niewiele składników i jest bardzo prosta w przygotowaniu, w wyniku czego otrzymasz bardzo smaczne i satysfakcjonujące jedzenie.
ZinaidaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 11 g
tłuszcze 63 % 20 g
węglowodany 3 % 1 g
220 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

rozpocznij gotowanie od gotowania mięsa, ponieważ podczas gotowania wołowiny będziesz miał czas na przygotowanie wszystkich innych składników. Tak więc, podczas gotowania mięsa, możesz pokroić marynowane grzyby na małe kawałki. Zostaw tylko kilka rzeczy do dekoracji sałatki. Następnie zetrzyj ser na drobnej tarce i drobno posiekaj warzywa. Gdy wołowina się ugotuje i trochę ostygnie (aby ser się nie stopił), pokrój ją w drobną kostkę. Teraz możesz wymieszać mięso, ser i grzyby, dodać sól do smaku, majonez i dobrze wymieszać. Umieść powstałą masę w naczyniu, połóż koperek na wierzchu (dostaniesz jak zioło) i umieść kilka grzybów, które zostawiłeś do dekoracji. To wszystko gotowanie. Sałatka grzybowa Polana przepis jest gotowy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Pieczarki marynowane - 12   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (stek) - 189   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (rostbef) - 381   kcal/100g

Podobne przepisy