Rolada śledzia pod futrem w chlebie pita

klasyczna sałatka z oryginalnym podaniem Dania. Nasza ulubiona sałatka wszystkich & quot; Śledź pod futrem & quot;, można przygotować bardzo nietypowo. Rolka wygląda bardzo pięknie na stole. Jasna i świąteczna porcja sałatki. Staramy się gotować to danie na wszystkie święta.
anvaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 6 g
tłuszcze 61 % 20 g
węglowodany 21 % 7 g
230 kcal
IG: 86 / 14 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 45 min

warzywa są wstępnie myte i gotowane. Następnie obieramy je.

1. Kładziemy chleb pita na folii lub folii spożywczej i smarujemy majonezem.

2. Rozłóż warstwę buraków startych na tarce.

3. Posmaruj chleb pita majonezem.

4. Mamy kolejną warstwę ziemniaków, pocieramy ją na tarce.

5. Posmaruj chleb pita majonezem.

6. Zetrzyj marchewki.

7. Posmaruj chleb pita majonezem.

8. Pocieramy jajka na drobnej tarce.

9. Pokrój filet śledziowy na kawałki i rozłóż na chlebie pita.

10. Zwijamy chleb pita w rolkę za pomocą folii spożywczej i wkładamy do lodówki.

bułka powinna się namoczyć i stać się soczysta i bardzo smaczna!

10. Następnie pokrój bułkę i posyp ziołami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy