Rolada śledzia pod futrem w chlebie pita
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
warzywa są wstępnie myte i gotowane. Następnie obieramy je.
1. Kładziemy chleb pita na folii lub folii spożywczej i smarujemy majonezem.
2. Rozłóż warstwę buraków startych na tarce.
3. Posmaruj chleb pita majonezem.
4. Mamy kolejną warstwę ziemniaków, pocieramy ją na tarce.
5. Posmaruj chleb pita majonezem.
6. Zetrzyj marchewki.
7. Posmaruj chleb pita majonezem.
8. Pocieramy jajka na drobnej tarce.
9. Pokrój filet śledziowy na kawałki i rozłóż na chlebie pita.
10. Zwijamy chleb pita w rolkę za pomocą folii spożywczej i wkładamy do lodówki.
bułka powinna się namoczyć i stać się soczysta i bardzo smaczna!
10. Następnie pokrój bułkę i posyp ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g