Sałatka zjada zagadkę dla gości z kurczakiem

sałatka, której przepis na pewno Cię zaskoczy! Niezwykłe i smaczne! Sałatka-jedzenie & quot;zagadka dla gości & quot; z kurczakiem w składzie może zaskoczyć. Niestandardowa kompozycja jest tak harmonijna, że każdy, kto spróbuje dania, będzie chciał dostać przepis. Piękny projekt pozwala podać go na zwykłą kolację i uroczystość.
UrmidaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 3 g
tłuszcze 38 % 3 g
węglowodany 25 % 2 g
46 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

filet z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą, wysyłamy do rondla i napełniamy zimną wodą. Na dużym ogniu doprowadzamy do wrzenia, dodajemy trochę soli, czarnego pieprzu i gotujemy kurczaka do miękkości. Jeśli chcesz, możesz dodać kilka liści laurowych lub ziele angielskie, zależy to od osobistego gustu.

gdy tylko filet z kurczaka zostanie ugotowany, wyjmij go i ostudź. Bulion można później wykorzystać w innym naczyniu. Rozerwij schłodzony filet na cienkie włókna.

podczas gotowania kurczaka rozbijamy jajka do głębokiej miski. Dodaj sól, pieprz i ubij trzepaczką, aż będzie gładka. Mąkę i skrobię należy przesiać, trudno będzie pozbyć się grudek już w mieszaninie z jajkiem. Przesiane suche składniki dodajemy do jajek, mieszamy.

podgrzej patelnię nasmarowaną olejem roślinnym, aż będzie gorąca. Wlej około połowy mieszanki jajecznej i smaż z obu stron. Ciasto okazuje się dość grube, jak na naleśnikach, łatwo się przewraca i nie pęka.

smażyć do końca ciasta i pozostawić do ostygnięcia. Schłodzone naleśniki zwijamy w rolkę i kroimy w cienkie długie paski. Natychmiast po cięciu oddzielamy je rękami, aby się nie sklejały i wysyłamy na chwilę na płaski talerz.

pikle kroimy w cienkie paski. Staramy się pozbyć ich nadmiaru solanki. Aby to zrobić, spuść go z ogórka podczas cięcia, a także możesz wyrzucić gotową słomkę z ogórków do durszlaka na kilka minut.

posiekaj cebulę w drobną kostkę i smaż w niewielkiej ilości oleju roślinnego, aż będzie przezroczysta i złocista. W głębokiej misce połącz kurczaka, cienkie paski naleśników jajecznych, pikle i cebulę. Dodaj majonez i wymieszaj. Wszystkie produkty były solone podczas gotowania, więc na ostatnim etapie nie trzeba już przyprawiać.

rozłóż sałatkę w pięknej misce sałatkowej, udekoruj gałązką pietruszki i podawaj schłodzoną.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Skrobia ziemniaczana - 300   kcal/100g

Podobne przepisy