kawior z buraków polizasz palce na zimę

świetny przepis zarówno jako przystawka, jak i sałatka! Kawior z buraków polizasz palce na zimę-wspaniały przepis. Ten przedmiot można wykonać o każdej porze roku, wygodnie w małych porcjach. Jest to szczególnie istotne wiosną, kiedy konieczne jest przetworzenie roślin okopowych, które zwiędły zimą, lub jesienią, jeśli nie ma gdzie przechowywać plonów. Kawior z buraków to świetna przekąska, z kawiorem powstają pyszne kanapki, można go dodać do barszczu, co znacznie oszczędza czas ich przygotowania.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis Tygodnia 29 stycznia-5 lutego

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 40 % 8 g
węglowodany 50 % 10 g
113 kcal
IG: 40 / 0 / 60

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Weź buraki, cebulę, olej, keczup (lub naturalną koncentrat pomidorowy rozcieńczony wodą 1:3).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz buraki i cebulę i pokrój na duże kawałki do siekacza lub maszynki do mięsa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj cebulę. Na patelni rozgrzać olej i lekko go usmażyć.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż do miski rozdrabniacza i obróć buraki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj przewijane buraki do cebuli, gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj keczup do masy (jeśli weźmiesz makaron, wprowadź więcej przypraw do smaku). Dusić przez kolejne 20-30 minut. Włóż gorący kawior do sterylnych słoików, zwiń i wyślij pod "futro", aż całkowicie ostygnie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Kawior z buraków polizasz palce na zimę!

kawior z buraków polizasz palce na zimę-zbiór, który jest wygodny do zrobienia o każdej porze roku: buraki i cebula są doskonale przechowywane, więc taki kawior można przygotować bliżej wiosny, kiedy buraki muszą zostać przetworzone.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g

Podobne przepisy