skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź buraki, cebulę, olej, keczup (lub naturalną koncentrat pomidorowy rozcieńczony wodą 1:3).
Krok 2:
Obierz buraki i cebulę i pokrój na duże kawałki do siekacza lub maszynki do mięsa.
Krok 3:
Posiekaj cebulę. Na patelni rozgrzać olej i lekko go usmażyć.
Krok 4:
Włóż do miski rozdrabniacza i obróć buraki.
Krok 5:
Dodaj przewijane buraki do cebuli, gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Krok 6:
Dodaj keczup do masy (jeśli weźmiesz makaron, wprowadź więcej przypraw do smaku). Dusić przez kolejne 20-30 minut. Włóż gorący kawior do sterylnych słoików, zwiń i wyślij pod "futro", aż całkowicie ostygnie.
Krok 7:
Kawior z buraków polizasz palce na zimę!
kawior z buraków polizasz palce na zimę-zbiór, który jest wygodny do zrobienia o każdej porze roku: buraki i cebula są doskonale przechowywane, więc taki kawior można przygotować bliżej wiosny, kiedy buraki muszą zostać przetworzone.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g