sok gruszkowy na zimę

naturalny, zdrowy, domowy, pyszny! Sok gruszkowy zgodnie z tym przepisem jest zbierany na zimę bez użycia sokowirówki. Potrzebujesz tylko zwykłej maszynki do mięsa. W tak prosty i prosty sposób możesz zachować zbiory gruszek ze wszystkimi przydatnymi właściwościami.
AlenushkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 11 g
44 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sok gruszkowy na zimę? Przygotuj jedzenie. Weź jędrne i soczyste gruszki. Powinny być wystarczająco dojrzałe, aby sok był smaczny i słodki. Umyj je dokładnie i wytrzyj ręcznikiem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój gruszki na ćwiartki i usuń rdzeń i zepsute miejsca.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przełóż gruszki przez maszynę do mięsa. Możesz to zrobić zarówno na urządzeniu ręcznym, jak i elektrycznym. Na powstałą masę zastąp głęboką miskę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Odcedź powstałą mieszaninę soku i miazgi przez gazę. Jeśli chcesz jaśniejszy sok-złóż go na kilka warstw, z miąższem-wystarczy jedna cienka warstwa. Następnie zbierz gazę w pęczek i dobrze wyciśnij pozostały sok. Jeden kilogram gruszek zwykle daje około pół litra soku. Nie wyrzucaj powstałego ciasta, jest na to wiele ciekawych przepisów.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej powstały sok do rondla i zagotuj na małym ogniu. Gotuj sok przez 15 minut. Piankę, która się pojawi, usuń łyżką. Możesz dodać trochę cukru, ale nie jest to konieczne, ponieważ sok z gruszek sam w sobie jest dość słodki. Wlej gorący sok do wysterylizowanych słoików i przykryj wysterylizowaną pokrywką. Zawiń słoiki w coś ciepłego i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

z jakiegoś powodu gruszki nie są zasłużenie odsuwane na bok pod względem korzyści po jabłkach. Chociaż mają wiele przydatnych i cennych rzeczy i są znacznie słodsze niż pierwsze. W końcu gruszki zawierają takie witaminy jak A, B1, B2, E, P, PP, C. pierwiastki śladowe: żelazo, molibden, cynk, kobalt, jod, fluor, mangan, miedź, wanad, Bor, krzem, rubid, nikiel, magnez, chlor, wapń, siarka, sód, fosfor, potas. Zawiera również kwas foliowy, który przepisuję kobietom w ciąży i dzieciom. Ale możesz po prostu spożywać naturalny sok gruszkowy dziennie, co najmniej jedną szklankę dziennie.
i co zaskakujące gruszka jest Bezpieczna w cukrzycy, chociaż jest bardzo słodka, ale zawiera dużo fruktozy, która nie wymaga produkcji insuliny.
również sok gruszkowy przyspieszy metabolizm, pomoże wypłukać toksyny i metale ciężkie z organizmu. I wzmocni układ odpornościowy, doda siły i dobrego nastroju. Pomoże oczyścić nerki, a nawet pomoże poradzić sobie z usuwaniem nadmiaru wody i soli. Wynika to z wysokiej zawartości potasu w gruszkach.
ale oczywiście nie powinieneś spożywać soku gruszkowego na pusty żołądek dla tych, którzy mają jakieś choroby przewodu pokarmowego, takie jak wrzody.
więc nie wątp w ogromne zalety soku z gruszek i pamiętaj, aby przygotować kilka butelek na zimę, aby rozpieszczać i leczyć siebie i bliskich.

aby mieć pewność, że letnie zapasy zachwycą Cię przez cały zimny sezon, przeczytaj podstawowe zasady, sekrety i życiowe hacki o przygotowaniach na zimę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g

Podobne przepisy