kremlowska knedla przekąska z kapusty

kremlowska knedla przekąska z kapusty-chrupiąca, piękna! Kremlowska knedla to przekąska z kapusty-przepis znany wielu, ale pod inną nazwą. To właśnie ten przepis wyróżnia fakt, że wszystkie warzywa do gotowania są krojone nożem w bardzo cienkie paski, nie używa się Tarek ani urządzeń. I fakt, że w marynacie nie ma żadnych przypraw, nawet liścia laurowego. Marynata o słodko-kwaśnym smaku, kapusta okazuje się bardzo chrupiąca, smaczna, piękna. Możesz podawać go na świątecznym stole iw dni powszednie.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 36 % 5 g
węglowodany 57 % 8 g
79 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 D
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować przepis & quot; kremlowska knedla przekąska z kapusty & quot; weź następujące produkty: białą kapustę, buraki i marchewkę z cebulą, a do marynaty wodę, olej słonecznikowy,ocet, sól i cukier. To wszystko! Bardzo prosty zestaw.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mówi się, że wszystkie warzywa należy pokroić w cienkie paski, kapustę nie więcej niż dwie zapałki, reszta w ogóle jest gruba! Ponadto niepożądane jest stosowanie siekaczy i Tarek - będzie to inny przepis. Tak więc kapustę posiekaj cienkimi paskami ostrym nożem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Półpierścienie pokrój cebulę w ten sam sposób.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dobrze umyj marchewki szczotką i najpierw pokrój je na cienkie talerze, a następnie ułóż je w stos, pokrój w cienkie paski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podobnie jak marchew, pokrój buraki po uprzednim obraniu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przygotuj marynatę (wypełnienie). Wymieszaj wodę, olej słonecznikowy-a najlepiej jest pachnący, ponieważ w sowieckim czasie nie było oleju bez zapachu, a także jest znacznie smaczniejszy i zdrowszy. Dodaj ocet, sól i cukier. Zagotuj marynatę, wszystkie składniki powinny się rozpuścić.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przygotowane warzywa włożyć do rondla, wymieszać i zalać gorącą marynatą.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Warzywa opadną, weź je, aby marynata całkowicie je pokryła. pozostaw do ostygnięcia w pomieszczeniu. Następnie wstaw do lodówki na 2-3 dni.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przenieś gotową kapustę do słoików, możesz natychmiast przenieść po ostygnięciu i wysłać do marynowania w lodówce w słoikach.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Po 2-3 dniach kremlowska knedla kapusta jest gotowa. Podawaj ją jako przekąskę, odchodzi po prostu na & quot; hurra & quot;!

kremlowska knedla przekąska z kapusty to przepis rozpowszechniony od czasów radzieckich.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy