skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować przepis & quot; kremlowska knedla przekąska z kapusty & quot; weź następujące produkty: białą kapustę, buraki i marchewkę z cebulą, a do marynaty wodę, olej słonecznikowy,ocet, sól i cukier. To wszystko! Bardzo prosty zestaw.
Krok 2:
Mówi się, że wszystkie warzywa należy pokroić w cienkie paski, kapustę nie więcej niż dwie zapałki, reszta w ogóle jest gruba! Ponadto niepożądane jest stosowanie siekaczy i Tarek - będzie to inny przepis. Tak więc kapustę posiekaj cienkimi paskami ostrym nożem.
Krok 3:
Półpierścienie pokrój cebulę w ten sam sposób.
Krok 4:
Dobrze umyj marchewki szczotką i najpierw pokrój je na cienkie talerze, a następnie ułóż je w stos, pokrój w cienkie paski.
Krok 5:
Podobnie jak marchew, pokrój buraki po uprzednim obraniu.
Krok 6:
Przygotuj marynatę (wypełnienie). Wymieszaj wodę, olej słonecznikowy-a najlepiej jest pachnący, ponieważ w sowieckim czasie nie było oleju bez zapachu, a także jest znacznie smaczniejszy i zdrowszy. Dodaj ocet, sól i cukier. Zagotuj marynatę, wszystkie składniki powinny się rozpuścić.
Krok 7:
Przygotowane warzywa włożyć do rondla, wymieszać i zalać gorącą marynatą.
Krok 8:
Warzywa opadną, weź je, aby marynata całkowicie je pokryła. pozostaw do ostygnięcia w pomieszczeniu. Następnie wstaw do lodówki na 2-3 dni.
Krok 9:
Przenieś gotową kapustę do słoików, możesz natychmiast przenieść po ostygnięciu i wysłać do marynowania w lodówce w słoikach.
Krok 10:
Po 2-3 dniach kremlowska knedla kapusta jest gotowa. Podawaj ją jako przekąskę, odchodzi po prostu na & quot; hurra & quot;!
kremlowska knedla przekąska z kapusty to przepis rozpowszechniony od czasów radzieckich.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g