solanka z piersi kurczaka na solance ogórkowej

pyszna mieszanka mięsna uświetni przyjęcie i rodzinny obiad. Co najważniejsze, mieszanka mięsna jest przygotowywana z dużej ilości mięsa. Im więcej produktów mięsnych trafia do mieszanki, tym lepiej. Nie chodzi o objętość mięsa, ale o jego różnorodność. Spróbuj gotować - nie pożałujesz!
svetikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 4 g
tłuszcze 29 % 2 g
węglowodany 14 % 1 g
46 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotowanie produktów mięsnych.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Bierzemy pikle i solankę, liść laurowy i obrany korzeń selera.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Potrzebujemy również pomidorów i cebuli.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Jeśli mięso nie jest ugotowane, należy je ugotować w osolonej wodzie do miękkości, a następnie wyjąć z bulionu i ostudzić.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Schłodzone mięso, kiełbasę i mostek kroimy na małe kawałki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Obierz i posiekaj cebulę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż go na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym. Smażyć mieszając na średnim ogniu, aż będzie złoty.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pomidory zalewamy wrzącą wodą, usuwamy z nich skórkę, usuwamy nasiona i drobno siekamy.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj pomidory do cebuli. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, mieszając. Wraz z pomidorami możesz dodać łyżkę koncentratu pomidorowego do smażenia, aby mieszanka była piękniejsza i jaśniejsza.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie wlej solankę ogórkową na patelnię. Konieczne jest wzięcie domowej solanki, aby była tak biała. Jeśli nie ma takiej solanki, można ją zastąpić solanką spod oliwek. Kupuj oliwki z pestkami, ponieważ takie oliwki mają więcej smaku. Sól, jeśli to konieczne, i pieprz.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posiekaj ogórki kiszone, wyjmij oliwki ze słoika.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozdrobnione mięso napełnij zimną wodą-trzy litry tego przepisu kulinarnego. I podpalamy patelnię.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Gdy się zagotuje, dodaj korzeń selera i liść laurowy do wody (po tym należy go usunąć).

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Teraz dodaj smażoną cebulę z solanką i pomidorami do wrzącej wody i włóż czarny pieprz.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dodaj oliwki i pikle. Wszystko mieszamy.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Gdy solanka ponownie się zagotuje, spróbuj soli (w razie potrzeby dodaj sól), trzymaj w ogniu przez kolejne pięć minut i wyłącz. Włóż posiekaną natkę pietruszki do rondla.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Do każdego talerza zupy wkładamy okrąg cytryny. Doprawiamy kwaśną śmietaną. Smacznego!

danie jest bardzo satysfakcjonujące, bogate i aromatyczne. Wygląda apetycznie i ładnie pachnie-nie można się oprzeć. Pyszne na gorąco, ale można też dać trochę czasu na zaparzenie, a następnie podgrzanie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Solanka - 1   kcal/100g

Podobne przepisy