golonka wieprzowa z chmielu suneli w garnku na kuchence

z taką golonką możesz na zawsze zapomnieć o szynce sklepowej! Patrz! Ten przepis po prostu przekonał mnie swoją prostotą i dostępnością, a nawet powiedział, że będzie jak szynka. A ponieważ po prostu uwielbiam proste, łatwe przepisy i staram się unikać sklepowych produktów mięsnych, ponieważ mają dużo chemii, po prostu nie mogłem przejść obok. Rezultat po prostu mnie zaskoczył - okazała się bardzo smaczna, delikatna, lekko pikantna naturalna szynka. Ale aktywne działanie zajęło tylko 10 minut, reszta to czas gotowania i pod prasą
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 16 g
tłuszcze 54 % 21 g
węglowodany 5 % 2 g
263 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Oto wszystkie niezbędne składniki: niektóre będą nam potrzebne od razu, a niektóre w ciągu 3 godzin, ale wszystko w porządku...

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze umyj golonkę, w razie potrzeby obierz skórę nożem

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zmieniamy wodę i gotujemy golonkę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Doprowadzić do wrzenia i usunąć pianę. Ważne jest, aby bulion pozostał przezroczysty. Gotuj w sumie przez 2-3 godziny, aż golonka będzie miękka

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po 1,5 godzinie dodaj ziarna pieprzu

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I liść laurowy

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Kładziemy cebulę i marchewkę

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Solim. Gotuj, aż golonka będzie gotowa,około 1-1, 5 godziny. Bardzo ważne jest, aby nie strawić golonki, aby pozostała nienaruszona i nie rozpadła się, gdy wyjmiemy ją z patelni

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ostrożnie wyjmij golonkę z bulionu, a bulion można wykorzystać do przygotowania pysznego barszczu, na przykład

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wytnij golonkę wzdłuż kości

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wyciągamy kość-nasza golonka jest bardzo miękka i bardzo łatwa do zrobienia

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Trochę solimy, posypujemy czarnym pieprzem i wyciskamy czosnek przez prasę. Dobrze równomiernie pocieramy golonkę czosnkiem, chmielem i pieprzem i solą. Na tym etapie można go włożyć do piekarnika w temperaturze 200 stopni na 20 minut-więc smak golonki okaże się nieco inny

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Teraz obróć golonkę za pomocą rolki, zawiąż ją nitkami. Bardzo wygodne jest to, że golonka pozostaje na skórze-służy nam jako skorupa

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wkładamy golonkę do torby lub owijamy folią spożywczą

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Umieść pod prasą w chłodnym miejscu na noc

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Rano kroimy golonkę i smakujemy! Bardzo delikatne i smaczne! Smacznego!

nawet dzieci chętnie jedzą taką golonkę i możesz martwić się o dodatki do żywności, które obfitują w szynkę przemysłową! Spróbuj!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Golonka wieprzowa - 294   kcal/100g
  • Mieszanka groszku pieprzowego - 231   kcal/100g

Podobne przepisy