skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oto wszystkie niezbędne składniki: niektóre będą nam potrzebne od razu, a niektóre w ciągu 3 godzin, ale wszystko w porządku...
Krok 2:
Dobrze umyj golonkę, w razie potrzeby obierz skórę nożem
Krok 3:
Zmieniamy wodę i gotujemy golonkę
Krok 4:
Doprowadzić do wrzenia i usunąć pianę. Ważne jest, aby bulion pozostał przezroczysty. Gotuj w sumie przez 2-3 godziny, aż golonka będzie miękka
Krok 5:
Po 1,5 godzinie dodaj ziarna pieprzu
Krok 6:
I liść laurowy
Krok 7:
Kładziemy cebulę i marchewkę
Krok 8:
Solim. Gotuj, aż golonka będzie gotowa,około 1-1, 5 godziny. Bardzo ważne jest, aby nie strawić golonki, aby pozostała nienaruszona i nie rozpadła się, gdy wyjmiemy ją z patelni
Krok 9:
Ostrożnie wyjmij golonkę z bulionu, a bulion można wykorzystać do przygotowania pysznego barszczu, na przykład
Krok 10:
Wytnij golonkę wzdłuż kości
Krok 11:
Wyciągamy kość-nasza golonka jest bardzo miękka i bardzo łatwa do zrobienia
Krok 12:
Trochę solimy, posypujemy czarnym pieprzem i wyciskamy czosnek przez prasę. Dobrze równomiernie pocieramy golonkę czosnkiem, chmielem i pieprzem i solą. Na tym etapie można go włożyć do piekarnika w temperaturze 200 stopni na 20 minut-więc smak golonki okaże się nieco inny
Krok 13:
Teraz obróć golonkę za pomocą rolki, zawiąż ją nitkami. Bardzo wygodne jest to, że golonka pozostaje na skórze-służy nam jako skorupa
Krok 14:
Wkładamy golonkę do torby lub owijamy folią spożywczą
Krok 15:
Umieść pod prasą w chłodnym miejscu na noc
Krok 16:
Rano kroimy golonkę i smakujemy! Bardzo delikatne i smaczne! Smacznego!
nawet dzieci chętnie jedzą taką golonkę i możesz martwić się o dodatki do żywności, które obfitują w szynkę przemysłową! Spróbuj!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Golonka wieprzowa - 294 kcal/100g
- Mieszanka groszku pieprzowego - 231 kcal/100g