skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie potraw na sałatkę. Gotuj filet z kurczaka do miękkości przez około 30-40 minut, w zależności od wielkości fileta. Obierz, umyj cebulę. Sortujemy zielenie, myjemy. Mój granat. Ostrożnie usuń ziarna.
Krok 2:
Pokrój cebulę w cienkie ćwiartki.
Krok 3:
Zalej cebulę wodą, dodaj ocet, pozostaw na 10 minut, następnie spuść marynatę i wyciśnij cebulę.
Krok 4:
Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Krok 5:
Gotowany filet kroimy w poprzek włókien, a następnie siekamy. Następnie demontujemy kawałki rękami.
Krok 6:
Jeśli nie soliłeś kurczaka podczas gotowania, nadszedł czas, aby posolić go drobną solą i posypać czarnym pieprzem do smaku. Wymieszaj posiekany filet z trzema łyżkami kwaśnej śmietany zmieszanej z musztardą.
Krok 7:
Tę sałatkę można ułożyć w następujący sposób. W tym przepisie użyjemy głębokiej formy, którą wypełniamy warstwami różnymi składnikami, a następnie już wypełniamy, odwracamy na danie. Pierwsza warstwa to posiekany filet w śmietanie.
Krok 8:
Druga warstwa to ziarna granatu.
Krok 9:
Trzecia warstwa to marynowana cebula i 1-2 łyżki kwaśnej śmietany.
Krok 10:
Czwarta warstwa to tarty ser. Powtarzamy warstwy, kończąc sałatkę ziarnami granatu. Sałatkę ubijamy łyżką, aby stała się gęstsza.
Krok 11:
Przykryj formę sałatką daniem o odpowiedniej wielkości i odwróć.
Krok 12:
Udekoruj sałatkę ziarnami granatu i / lub startym serem. Możesz dodatkowo ozdobić sałatkę ziołami. Gotową sałatkę wkładamy do lodówki i dajemy jej czas na impregnację.
czas spędzony na przygotowaniu tej wspaniałej sałatki jest minimalny: najwięcej czasu zajmuje gotowanie filetów z kurczaka, a montaż sałatki zajmuje kilka minut. Moja rodzina i moi goście bardzo lubią tę sałatkę, dlatego staram się ją przygotowywać tak często, jak to możliwe. Ci moi znajomi, którzy po raz pierwszy próbują tego dania, zawsze pytają, jak zrobić sałatkę z kurczaka z granatem według mojego przepisu. Ogólnie rzecz biorąc, wiele osób ma już przepis, recenzje są tylko pozytywne. Spróbuj I ty! Życzę Tobie i Twoim domownikom smacznego i dobrego nastroju!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Granat - 52 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g