skład / składniki
metoda gotowania
1. Oczyść rybę, dobrze spłucz, pokrój na kawałki.
2. Warzywa myjemy i myjemy.
3. Posiekaj cebulę wzdłuż (lub pokrój w półpierścienie), pokrój marchewki w paski, drobno posiekaj kawałek selera, pokrój pomidory na małe kawałki, ziemniaki na średnie kawałki, czosnek na talerze.
4. Wlej wodę do rondla, zagotuj. Włóż do niego ryby i ziemniaki, sól, gotuj na umiarkowanym ogniu.
5. Na patelni rozgrzej olej roślinny, włóż do niego cebulę, smaż przez kilka minut - aż będzie lekko złoty.
6. Dodaj marchewki, smaż je razem z cebulą, mieszając przez 5 minut.
7. Włóż czosnek i seler, smaż przez 2 minuty.
8. Rozłóż pomidory, gotuj wszystko razem przez 5-7 minut.
9. Ryby i ziemniaki są prawie gotowe-układamy smażone warzywa, trzymamy je w ogniu przez kolejne 5 minut.
10. Dodaj posiekane świeże zioła i kilka ziaren pieprzu do rondla, wyłącz.
podawaj ucho na gorąco. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal / 100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal / 100g
- Zieleń - 41 kcal/100g