skład / składniki
metoda gotowania
na naszym stole czerwona ryba jest zwykle spożywana jako kawałek lub składnik kanapek. W tej formie świetnie wygląda na każdej uroczystości.
ale możesz użyć czerwonej ryby jako składnika sałatki. Kombinacje produktów w takich sałatkach mogą być bardzo różnorodne. Proponuję wypróbować własną wersję gotowania. Jest niesamowicie prosty i świetnie sprawdzi się w codziennym menu. Na wakacje tę samą sałatkę można ułożyć warstwami w przezroczystej salaterce lub ułożyć w porcji.
Tak więc, aby przygotować sałatkę, najpierw ugotuj jajka. Aby to zrobić, napełnij je wodą i zagotuj. Gotuj przez 5-7 minut, spuść wodę i zalej jajka zimną wodą i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
następnie obierz schłodzone jajka i drobno posiekaj. Umieść pokrojone jajka w misce sałatkowej.
umyj ogórki, odetnij ogony i pokrój ogórki na małe kostki. Pamiętaj, aby używać tylko świeżych ogórków.
posiekane ogórki Dodaj do salaterki do jajek.
pstrąg używam lekko solonego. Jeśli jest bardzo słony, być może zepsuje smak sałatki. Usuń z niego skórę i usuń pestki, jeśli takie istnieją. Pstrąg pokroić w drobną kostkę i wysłać do salaterki w ślad za ogórkami. Następnie zetrzyj ser na grubej tarce. Mam zwykły twardy ser. Ale możesz eksperymentować i dodawać fetę lub ser. Pojawi się nowy smak.
następnie dodaj trochę drobno posiekanego koperku.
wszystkie składniki są przygotowane. Dodaj trochę majonezu do sałatki i dobrze wymieszaj.
gotową sałatkę schłodź trochę w lodówce.
umieść gotową sałatkę w naczyniu do serwowania. Bardzo smaczne!
smacznego!
taką sałatkę najlepiej przygotować bezpośrednio przed spożyciem. Nie zaleca się przechowywania go, ponieważ może szybko się zepsuć.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g