Sałatka z pstrąga ogórek i twardy ser

prosta sałatka na rodzinny obiad lub uroczystość świąteczną. Uwielbiam gotować różnorodne sałatki i przekąski, a opcje ich przygotowania są bardzo liczne. Dziś chcę podzielić się z wami jednym z przepisów na sałatkę z czerwoną rybą, w szczególności z pstrągiem. Spróbuj I ty!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 54 % 13 g
tłuszcze 42 % 10 g
węglowodany 4 % 1 g
154 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

na naszym stole czerwona ryba jest zwykle spożywana jako kawałek lub składnik kanapek. W tej formie świetnie wygląda na każdej uroczystości.

ale możesz użyć czerwonej ryby jako składnika sałatki. Kombinacje produktów w takich sałatkach mogą być bardzo różnorodne. Proponuję wypróbować własną wersję gotowania. Jest niesamowicie prosty i świetnie sprawdzi się w codziennym menu. Na wakacje tę samą sałatkę można ułożyć warstwami w przezroczystej salaterce lub ułożyć w porcji.

Tak więc, aby przygotować sałatkę, najpierw ugotuj jajka. Aby to zrobić, napełnij je wodą i zagotuj. Gotuj przez 5-7 minut, spuść wodę i zalej jajka zimną wodą i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

następnie obierz schłodzone jajka i drobno posiekaj. Umieść pokrojone jajka w misce sałatkowej.
umyj ogórki, odetnij ogony i pokrój ogórki na małe kostki. Pamiętaj, aby używać tylko świeżych ogórków.
posiekane ogórki Dodaj do salaterki do jajek.

pstrąg używam lekko solonego. Jeśli jest bardzo słony, być może zepsuje smak sałatki. Usuń z niego skórę i usuń pestki, jeśli takie istnieją. Pstrąg pokroić w drobną kostkę i wysłać do salaterki w ślad za ogórkami. Następnie zetrzyj ser na grubej tarce. Mam zwykły twardy ser. Ale możesz eksperymentować i dodawać fetę lub ser. Pojawi się nowy smak.
następnie dodaj trochę drobno posiekanego koperku.
wszystkie składniki są przygotowane. Dodaj trochę majonezu do sałatki i dobrze wymieszaj.
gotową sałatkę schłodź trochę w lodówce.

umieść gotową sałatkę w naczyniu do serwowania. Bardzo smaczne!
smacznego!

taką sałatkę najlepiej przygotować bezpośrednio przed spożyciem. Nie zaleca się przechowywania go, ponieważ może szybko się zepsuć.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g

Podobne przepisy