skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty według listy. Makaron mam- & quot; motyle & quot; z pszenicy durum. Ilość czosnku zależy od Ciebie.
Krok 2:
Najpierw ugotuj makaron. Gotujemy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Gotuję do miękkości, nie al dente, bo potem tylko podgrzewam w sosie.
Krok 3:
Na głębokiej patelni lub patelni rozgrzej olej roślinny, pokrój cebulę w drobną kostkę, smaż do miękkości.
Krok 4:
Czosnek. Wiele osób po prostu podgrzewa czosnek w oleju, a następnie wyrzuca, aby uzyskać olej o smaku czosnku. Sugeruję, aby ząbki czosnku przepuścić przez prasę, dodać do cebuli i podsmażyć. Będzie bardzo aromatyczny i pyszny - krem czosnkowy daje niesamowity smak!
Krok 5:
Gdy warzywa są ugotowane do miękkości, wlej śmietanę. Tłuszcz zależy od Ciebie. Jeśli śmietana ma 10-12% tłuszczu-podgrzej dosłownie pół minuty, aby się nie zsiadły. Jeśli zawartość tłuszczu jest wyższa niż 20% - podgrzej 2-3 minuty na małym ogniu, mieszając.
Krok 6:
Następnie wlej 2 łyżki sosu sojowego - doda smaku naszemu sosowi i podkreśli smak Małży. Jeśli nie lubisz sosu sojowego, możesz go nie dodawać. Z sosem podgrzej jeszcze 1 minutę.
Krok 7:
Jeśli masz małże świeżo mrożone, nie musisz ich rozmrażać, wyślij je natychmiast do sosu, wymieszaj i gotuj przez 7 minut.
Krok 8:
Następnie wysyłamy ugotowany makaron do naszego sosu z małżami, mieszamy i podgrzewamy dosłownie przez 1-2 minuty, aby makaron był dobrze nasycony sosem.
Krok 9:
Danie jest gotowe!
Krok 10:
Dla smaku i struktury potrawy proponuję posypać makaron startym serem.
Krok 11:
Makaron z małżami jest gotowy! Podawaj na gorąco ze świeżymi warzywami. W krótkim czasie pyszny i pożywny lunch jest gotowy.
Krok 12:
Gotuj dla zdrowia, smacznego!
możesz wziąć najbardziej dowolny makaron do tego dania. Odpowiednie są również spaghetti lub muszle, które kochasz. Preferujemy makarony twarde odmiany pszenicy.
weź śmietankę o dowolnej zawartości tłuszczu, im mniejsza zawartość tłuszczu, tym dietetyczne danie.
gotowanie jest bardzo proste i szybkie, poradzi sobie nawet początkujący kucharz. Gotuj dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Mrożone małże - 82 kcal/100g