skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszną pikantną przekąskę z marynowanych bakłażanów, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.
Krok 2:
Aby przygotować marynatę, posiekaj i drobno posiekaj mieszankę zielonej bazylii, koperku i pietruszki.
Krok 3:
Posiekaj czerwone Chili do smaku i przenieś je z ziołami do odpowiedniego pojemnika.
Krok 4:
Wlej nasiona kolendry i kopru do moździerza do smaku, a następnie dokładnie posiekaj tłuczkiem.
Krok 5:
Rozłóż posiekane nasiona kolendry z koperkiem we wspólnym pojemniku, dodaj trzy ząbki czosnku przepuszczone przez prasę, jedną łyżkę cukru i sól do smaku.
Krok 6:
Dodaj pięćdziesiąt gramów octu jabłkowego i pięćdziesiąt gramów oleju roślinnego do całkowitego pojemnika.
Krok 7:
Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj mieszankę papryki do smaku, a następnie odłóż pojemnik z marynatą na bok i pozwól mu się zaparzyć.
Krok 8:
Włóż pięćset gramów bakłażana do garnka z wodą i dodaj do niego trochę soli.
Krok 9:
Naciskamy bakłażany ładunkiem i kładziemy na włączonym piecu, doprowadzamy wodę do wrzenia i gotujemy przez pięć minut.
Krok 10:
Bakłażany wyjmujemy po pięciu minutach z patelni i kroimy w duże kostki.
Krok 11:
Rozłóż pokrojone w kostkę bakłażany w odpowiednim pojemniku.
Krok 12:
Bakłażany posypujemy serem startym na grubej tarce, równomiernie rozprowadzamy marynatę na wierzchu i wkładamy do lodówki na jeden dzień.
Krok 13:
Pikantna przekąska z bakłażana jest podawana na zimno. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego!
przystawka z bakłażana i sera na świąteczny stół! "Kup niebieskie" - często pytają gospodynie mężów, a oni doskonale rozumieją, o co chodzi. Chociaż najciekawsze jest to, że wcale nie są niebieskie, ale bardziej fioletowe. To warzywo, które nie potrzebuje reklamy i jest kochane z pokolenia na pokolenie. Kawior, gulasz warzywny i grillowany bakłażan! Ale dzisiaj przygotujemy przystawkę z bakłażana z serem, tak smaczną, że znika ze stołu w pierwszych sekundach posiłku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g