skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Po ugotowaniu według przepisu siedemset pięćdziesiąt gramów pomidorów usuwamy łodygi i kroimy je w średnią kostkę.
Krok 2:
Rozłóż pomidory pokrojone w średnią kostkę na dużej patelni.
Krok 3:
Pokrój również półtora kilograma ogórków w średnią kostkę.
Krok 4:
Rozłóż ogórki pokrojone w średnią kostkę w dużej misce.
Krok 5:
Dodaj sześćdziesiąt mililitrów oleju roślinnego, dwie łyżki cukru, jedną łyżkę soli i siedem ziaren czarnego pieprzu na patelnię do pomidorów.
Krok 6:
Wlej sto mililitrów wody do garnka z pomidorami.
Krok 7:
Umieść garnek z pomidorami na kuchence i zagotuj na średnim ogniu.
Krok 8:
Na grubej tarce pocieramy pięćset gramów marchwi.
Krok 9:
Wlej dwieście pięćdziesiąt gramów dobrze umytego jęczmienia jęczmiennego na patelnię z gotowanymi pomidorami i dobrze wymieszaj.
Krok 10:
Na patelni z pomidorami i jęczmieniem perłowym rozprowadzamy pięćset gramów cebuli pokrojonej w półpierścienie i mieszamy.
Krok 11:
Rozłóż startą marchewkę na patelni z poprzednimi warzywami.
Krok 12:
Rozłóż pokrojone ogórki w częściach na patelni, mieszając wszystkie składniki.
Krok 13:
Doprowadzić mieszaninę warzyw w rondlu do wrzenia, przykryć pokrywką i aby warzywa nie przypaliły się okresowo, mieszając, nadal gotować przez kolejne dwadzieścia minut.
Krok 14:
Po dwudziestu minutach wymieszaj wszystkie składniki i wlej sześćdziesiąt mililitrów 9% octu na patelnię.
Krok 15:
Ponownie wymieszaj wszystkie warzywa w rondlu, a następnie zamknij pokrywkę i kontynuuj gotowanie przez kolejne dziesięć minut.
Krok 16:
Ugotowany półfabrykat do marynaty z jęczmieniem perłowym i warzywami na gorąco układamy w wysterylizowanych słoikach do samej góry i uszczelniamy drewnianą łyżką.
Krok 17:
Zamykamy słoiki sterylnymi pokrywkami, następnie odwracamy i zamykamy ciepłym kocem lub kocem, po czym pozostawiamy do ostygnięcia na kilka godzin.
Krok 18:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego!
marynata na zimę z jęczmieniem perłowym i świeżymi ogórkami dla całej rodziny. Jedną z ulubionych zup z dzieciństwa jest marynata. Jego niezwykły smak, który dają pikle lub w niektórych odmianach kapusta kiszona, jest pamiętany z pierwszej łyżki.
sto procent, każda rodzina ma swój własny przepis na to pyszne pierwsze danie.
powiem Ci, jak zrobić marynatę - przygotowanie na zimę jest łatwe do przygotowania i ogrzeje cię w mrozie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g