Zupa z małży mrożonych

oryginalne pierwsze danie! Zaskocz swoich bliskich! Zupa z mrożonych małży jest przygotowywana bardzo szybko. Na wszystkie przygotowania i samo gotowanie potrzeba nie więcej niż 30 minut! Jednocześnie zupa okazuje się niezwykle smaczna, apetyczna i aromatyczna. Czy goście są planowani na wieczór? Pikantna zupa z małży to dobry sposób na ich zaskoczenie i zaimponowanie!
LondonAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 56 % 5 g
tłuszcze 11 % 1 g
węglowodany 33 % 3 g
48 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty, a mianowicie:

- obierz małą cebulę z łuski, a następnie drobno posiekaj-najpierw na połówki, a następnie posiekaj każdą połowę;

- Usuń łuskę z czosnku, a następnie drobno posiekaj nożem;

- myjemy pietruszkę, następnie osuszamy nadmiar wilgoci papierowymi serwetkami, a następnie drobno siekamy warzywa;

- małże należy najpierw rozmrozić (po prostu przenieść z zamrażarki do innej części lodówki co najmniej kilka godzin przed rozpoczęciem gotowania lub lepiej przez noc), a następnie umyć i pozwolić wodzie spłynąć;

- umyj pomidory, pokrój łodygę, a następnie pokrój warzywa w małe kostki.

a teraz możesz gotować!

w dużym rondlu z grubym dnem podgrzej oliwę z oliwek, ogień jest średni. Podczas podgrzewania łączymy posiekaną cebulę, czosnek, płatki chili w misce, mieszamy, a następnie układamy wszystko razem na patelni. Mieszając, gotuj wszystko przez 30 sekund. Następnie wlej wino do rondla i ponownie wymieszaj. Ogrzewamy wszystko razem przez kolejną minutę.

następnie przychodzi kolej na bulion (może to być kurczak lub ryba, ale możesz go po prostu zastąpić czystą wodą pitną). Do rondla dodajemy również sok pomidorowy i wcześniej pokrojone w kostkę pomidory. Tam wysyłamy połowę posiekanej pietruszki. Wszystko dobrze przeszkadzamy i zwiększamy ciepło do silnego. Doprowadzić zawartość garnka do wrzenia. W procesie solimy i smakujemy.

kiedy przyszła zupa w końcu się zagotuje, wrzuć małże do garnka. Gotuj wszystko razem na średnim ogniu przez 5-6 minut, a następnie zdejmij patelnię z ognia.

zupa jest gotowa! Układamy go na porcjowanych talerzach, dekorujemy pozostałą posiekaną natką pietruszki i wzywamy krewnych do skosztowania oryginalnego dania.Nie tylko danie-prawdziwe kulinarne arcydzieło. Do takiej zupy idealny będzie świeży chleb.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Sok pomidorowy - 21   kcal/100g
  • Mrożone małże - 82   kcal/100g

Podobne przepisy