Sałatka Kurkowa pod futrem

przygotuj pyszną i piękną sałatkę z niezwykłą dekoracją! Sałatka Kurkowa pod futrem to prosta i szybka, niesamowicie smaczna i piękna sałatka. Idealnie nadaje się do serwowania na świątecznym stole ze względu na smak i niezwykłość. Ale możesz go ugotować w dzień powszedni, zwłaszcza jeśli chcesz zadowolić rodzinę czymś wyjątkowym.
☺ModnicaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 8 g
tłuszcze 48 % 13 g
węglowodany 22 % 6 g
173 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

sałatka okazuje się smaczna i piękna, podczas gdy produkty do niej są używane najbardziej konwencjonalne i niedrogie. Co jest dużym plusem. Zamiast zwykłego "Oliviera", "mimozy" lub "śledzia pod futrem" możesz przygotować taką warstwową sałatkę.

więc czego potrzebujemy do sałatki? Po pierwsze, gotowane mięso, a mianowicie wieprzowina (chociaż gotowana wołowina lub kurczak, indyk jest całkiem odpowiedni do sałatki, ogólnie każde mięso do smaku). Dlatego mięso gotujemy z wyprzedzeniem i schładzamy do temperatury pokojowej.

ponadto z wyprzedzeniem gotujemy warzywa, a mianowicie cebulę i marchewkę. Gotujemy je" w mundurze", czyli w całości, do czego dokładnie myjemy z ziemi, przenosimy na patelnię o odpowiedniej wielkości i napełniamy wodą, aby były całkowicie nią pokryte. Warzywa gotuje się do miękkości (miękkości), a następnie schładza (wodę należy spuścić).

następnie obierz ziemniaki i marchewki i trzy grubo na tarce, przenieś je do różnych misek. Schłodzone mięso kroimy na małe kawałki, przenosimy je również do osobnej miski. Obieramy cebulę z łuski i drobno siekamy, parzymy wrzącą wodą, spuszczamy wodę i schładzamy cebulę. Trzy twarde sery na średniej lub grubej tarce. Kiszone ogórki kroimy w małe kostki.

rozpoczynamy montaż sałatki - najbardziej odpowiedzialną i interesującą pracę. Możesz zebrać sałatkę w pięknej głębokiej misce sałatkowej, najlepiej ze szklanymi ścianami, aby warstwy były widoczne. Lub na płaskim świątecznym talerzu, jak na zdjęciu. Lub możesz użyć pierścienia do gotowania (do serwowania porcji).

zaczynamy... Smarujemy dno talerza majonezem i rozprowadzamy ziemniaki pierwszą warstwą, którą smarujemy majonezem. Kładziemy na nim mięso i ponownie smarujemy warstwę majonezem. Dalej jest cebula Plus majonez. Następną warstwą rozprowadzamy ogórki, a na nich majonez. Następnie rozłóż marchewkę na środku , a starty ser po bokach.

pozostaje udekorować sałatkę według własnych upodobań i przechowywać w lodówce na kilka godzin w celu namoczenia i schłodzenia (możesz dłużej).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Pieczarki marynowane - 12   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g

Podobne przepisy