skład / składniki
metoda gotowania
1. Przede wszystkim gotuj jajka, ponieważ pozostałe składniki nie muszą być wstępnie ugotowane. Moje jajka pod bieżącą wodą, możesz użyć sody. Następnie przenosimy je do małego rondla, napełniamy wodą, aby jajka były całkowicie. Kładziemy jajka na średnim ogniu, doprowadzamy płyn do wrzenia, a po ugotowaniu gotujemy jajka przez 8-10 minut. Po zanurzeniu jajka w zimnej wodzie na kilka minut. Czekamy, aż całkowicie ostygną, a następnie czyścimy.
2. Teraz możesz zacząć przygotowywać sałatkę. Trzy schłodzone jajka na grubej tarce. Robimy to również z twardym serem. Najlepiej wybrać najsmaczniejszy ser do tej sałatki, na przykład dobrze nadaje się Holenderski. Nawiasem mówiąc, składniki sałatki można nie tylko zetrzeć na grubej tarce, ale także pokroić nożem w cienkie paski.
3. Pomidory myjemy, suszymy papierowymi serwetkami. Następnie pokrój pomidory na małe kostki. Jeśli są zbyt soczyste, możesz usunąć środek z nasionami na osobnym talerzu, a następnie użyć go do innego dania lub po prostu zjeść-jest pyszny:)
4. Połóż rybę na desce do krojenia i pokrój w mniej więcej taką samą kostkę jak pomidory.
5. Zaczynamy zbierać sałatkę:
- w pierwszej warstwie układamy warstwę ryby w przezroczystej pięknej salaterce, smarujemy ją majonezem na wierzchu,
- drugą warstwę wkładamy starte jajka na twardo, smarujemy je również majonezem,
- trzecia warstwa to starty twardy ser, który również należy posmarować majonezem,
- połóż pokrojone pomidory na ostatniej warstwie i nałóż siatkę majonezu na wierzch.
6. Gotową sałatkę wkładamy do lodówki na 1-2 godziny, aby była dobrze schłodzona i namoczona. Kiedy minie ten czas, sałatkę można tylko ozdobić gałązkami świeżych ziół i podać na stole. Wszystko gotowe!
smacznego! Wesołych Świąt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g