Sałatka z Morza Czerwonego z czerwoną rybą

kolejna opcja przygotowania pysznej sałatki. Sałatka z Morza Czerwonego z czerwoną rybą zamiast paluszków krabowych okazuje się niesamowicie smaczna i piękna, naprawdę świąteczna! Taka sałatka jest zwykle bardzo popularna wśród gości ze względu na jej jasny i bogaty smak. Przy wszystkich zaletach jest jeszcze jeden-gotowanie jest bardzo proste!
LiliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 11 g
tłuszcze 48 % 14 g
węglowodany 14 % 4 g
184 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 50 min

1. Przede wszystkim gotuj jajka, ponieważ pozostałe składniki nie muszą być wstępnie ugotowane. Moje jajka pod bieżącą wodą, możesz użyć sody. Następnie przenosimy je do małego rondla, napełniamy wodą, aby jajka były całkowicie. Kładziemy jajka na średnim ogniu, doprowadzamy płyn do wrzenia, a po ugotowaniu gotujemy jajka przez 8-10 minut. Po zanurzeniu jajka w zimnej wodzie na kilka minut. Czekamy, aż całkowicie ostygną, a następnie czyścimy.

2. Teraz możesz zacząć przygotowywać sałatkę. Trzy schłodzone jajka na grubej tarce. Robimy to również z twardym serem. Najlepiej wybrać najsmaczniejszy ser do tej sałatki, na przykład dobrze nadaje się Holenderski. Nawiasem mówiąc, składniki sałatki można nie tylko zetrzeć na grubej tarce, ale także pokroić nożem w cienkie paski.

3. Pomidory myjemy, suszymy papierowymi serwetkami. Następnie pokrój pomidory na małe kostki. Jeśli są zbyt soczyste, możesz usunąć środek z nasionami na osobnym talerzu, a następnie użyć go do innego dania lub po prostu zjeść-jest pyszny:)

4. Połóż rybę na desce do krojenia i pokrój w mniej więcej taką samą kostkę jak pomidory.

5. Zaczynamy zbierać sałatkę:

- w pierwszej warstwie układamy warstwę ryby w przezroczystej pięknej salaterce, smarujemy ją majonezem na wierzchu,

- drugą warstwę wkładamy starte jajka na twardo, smarujemy je również majonezem,

- trzecia warstwa to starty twardy ser, który również należy posmarować majonezem,

- połóż pokrojone pomidory na ostatniej warstwie i nałóż siatkę majonezu na wierzch.

6. Gotową sałatkę wkładamy do lodówki na 1-2 godziny, aby była dobrze schłodzona i namoczona. Kiedy minie ten czas, sałatkę można tylko ozdobić gałązkami świeżych ziół i podać na stole. Wszystko gotowe!

smacznego! Wesołych Świąt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy