zupa z zielonej fasoli z makaronem i mięsem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Mięso umyć, włożyć do szybkowaru i zalać zimną wodą. Dodaj sól, pieprz, liść laurowy i goździki. Szczelnie zamknij Szybkowar pokrywką. Gotuj do miękkości, około 40 minut.
2. Mięso wyjąć i pokroić na duże kawałki.
3. Odcedź bulion, wlej do rondla i ponownie podpal.
4. Cebulę obrać. Obierz marchewki i pokrój w plasterki.
5. Fasolkę szparagową, marchewkę i cebulę włożyć do rondla z bulionem. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 10 minut.
6. Wlać makaron z zupą. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, przez kolejne 10 minut.
7. Włóż mięso do bulionu z warzywami, gotuj przez kolejne 5 minut i zdejmij z ognia. Wyjmij cebulę.
8. Drobno posiekaj warzywa i dodaj do zupy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g