zupa z zielonej fasoli z makaronem i mięsem

w mroźną zimę możesz ogrzać się tak obfitą zupą. Uwielbiam zieloną fasolę w różnych potrawach tym razem mam ją w zupie.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 4 g
tłuszcze 13 % 1 g
węglowodany 38 % 3 g
42 kcal
IG: 33 / 67 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Mięso umyć, włożyć do szybkowaru i zalać zimną wodą. Dodaj sól, pieprz, liść laurowy i goździki. Szczelnie zamknij Szybkowar pokrywką. Gotuj do miękkości, około 40 minut.

2. Mięso wyjąć i pokroić na duże kawałki.

3. Odcedź bulion, wlej do rondla i ponownie podpal.

4. Cebulę obrać. Obierz marchewki i pokrój w plasterki.

5. Fasolkę szparagową, marchewkę i cebulę włożyć do rondla z bulionem. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 10 minut.

6. Wlać makaron z zupą. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, przez kolejne 10 minut.

7. Włóż mięso do bulionu z warzywami, gotuj przez kolejne 5 minut i zdejmij z ognia. Wyjmij cebulę.

8. Drobno posiekaj warzywa i dodaj do zupy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g

Podobne przepisy