sos pomidorowy Napoletano na oliwie z oliwek
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz czosnek i cebulę, posiekaj. Masuj je na oleju, aż będą przezroczyste.
Krok 2:
Umyj pomidory, obierz i zetrzyj na grubej tarce na patelni. Dodaj sól, cukier, pieprz. Dusić na średnim ogniu przez pół godziny.
Krok 3:
Na koniec dodaj bazylię. Zdejmij z ognia i odstaw na 10 minut, a następnie podawaj do spaghetti.
piękni Włosi dali nam tak wiele potraw! Jedno jest lepsze od drugiego. Większość z nich można powtórzyć w domu, ponieważ kuchnia jest dość prosta i domowa. Dlatego zapoznajmy się z innym przepisem
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g