sos pomidorowy Napoletano na oliwie z oliwek

po włosku pyszne i bardzo szybkie-gotuj!
Denis1996Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 68 % 13 g
węglowodany 26 % 5 g
141 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Obierz czosnek i cebulę, posiekaj. Masuj je na oleju, aż będą przezroczyste.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj pomidory, obierz i zetrzyj na grubej tarce na patelni. Dodaj sól, cukier, pieprz. Dusić na średnim ogniu przez pół godziny.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na koniec dodaj bazylię. Zdejmij z ognia i odstaw na 10 minut, a następnie podawaj do spaghetti.

piękni Włosi dali nam tak wiele potraw! Jedno jest lepsze od drugiego. Większość z nich można powtórzyć w domu, ponieważ kuchnia jest dość prosta i domowa. Dlatego zapoznajmy się z innym przepisem

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g

Podobne przepisy