Rolada pita z orzechami z kurczaka i warzywami
skład / składniki
7
porcje:
metoda gotowania
1. Nadzienie. Kurczaka umyć i razem z obraną marchewką & amp; nbsp; gotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedź wodę, pokrój kurczaka na małe kawałki.Zetrzyj marchewki na grubej tarce. Połącz filet z kurczaka i marchewkę z majonezem, solą, pieprzem i wymieszaj. Kapustę pekińską umyć i drobno posiekać.
2. Połóż masę kurczaka równą warstwą na chlebie pita i posyp orzeszkami pinii.
3. Rozłóż kapustę pekińską równomiernie na wierzchu.
4. Zwinąć chleb pita ciasną bułką. Zamiast chleba pita można użyć gęstszej bułki pszennej. Dobrze nadaje się do takich przekąsek.
5. Zawiń rolkę w folię spożywczą i włóż do lodówki na 1-2 godziny.
6. Przed podaniem usuń folię i pokrój bułkę na kawałki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g