skład / składniki
metoda gotowania
1. Przede wszystkim musisz przygotować wszystkie warzywa na zupę z różowego łososia. Aby to zrobić, obierz cebulę, marchewkę i ziemniaki, opłucz je pod bieżącą wodą. Drobno posiekaj cebulę, pokrój marchewki w drobną kostkę. Pokrój ziemniaki na średnie, dowolne kawałki.
2. Wlej trochę oleju roślinnego do rondla z grubym dnem, podgrzej go. Wsyp drobno posiekaną cebulę i marchewkę do rondla i smaż na średnim ogniu przez około 2-3 minuty, aż będą bardziej miękkie, a cebula będzie przezroczysta. Dodaj pokrojone ziemniaki i smaż je razem z warzywami przez 5 minut. Ta metoda nada gotowej zupie trochę smaku i pozwoli warzywom się zagotować.
3. Zagotuj czystą przefiltrowaną wodę w czajniku i wlej ją już gorącą do rondla, pokrywając wszystkie lekko smażone warzywa. Przykryj garnek i gotuj zupę na małym ogniu.
4. Ryż dobrze opłucz kilka razy i wyrzuć na sito, aby cała woda była szklana. Umyty ryż dodaj do garnka do zupy. Poczekaj, aż zupa się zagotuje i kontynuuj gotowanie przez 15 minut na minimalnym ogniu.
5. Otwórz słoik z różowym łososiem w puszkach. Przenieś zawartość słoika do dużego, głębokiego talerza dla wygody i rozgnieć rybę widelcem (lekko). Gdy ryż będzie gotowy, przenieś posiekaną rybę w puszkach na patelnię. Dobrze wymieszaj zupę.
6. Sól zupę. Po wypróbowaniu go i dostosowaniu ilości przypraw. Wyjmij patelnię z pieca. Pozwól zupie trochę zaparzyć.
7. Pietruszkę opłucz, osusz i drobno posiekaj. Wlej zupę z różowego łososia na porcjowane talerze, udekoruj ziołami i możesz natychmiast podać.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Różowy łosoś konserwowy - 136 kcal/100g