prosta zupa z różowego łososia

niesamowicie łatwy przepis na zupę rybną! Prosta zupa z różowego łososia jest przygotowywana bardzo szybko i łatwo. Obiad gotowany w pół godziny jest naprawdę prawdziwy. W końcu ryby nie będą musiały być czyszczone i cięte, a wszystkie warzywa gotują się bardzo szybko. Ryż świetnie komponuje się z rybami, a natka pietruszki nadaje zupie świeży smak i niepowtarzalny aromat!
ZUFAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 3 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 50 % 5 g
45 kcal
IG: 60 / 40 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Przede wszystkim musisz przygotować wszystkie warzywa na zupę z różowego łososia. Aby to zrobić, obierz cebulę, marchewkę i ziemniaki, opłucz je pod bieżącą wodą. Drobno posiekaj cebulę, pokrój marchewki w drobną kostkę. Pokrój ziemniaki na średnie, dowolne kawałki.

2. Wlej trochę oleju roślinnego do rondla z grubym dnem, podgrzej go. Wsyp drobno posiekaną cebulę i marchewkę do rondla i smaż na średnim ogniu przez około 2-3 minuty, aż będą bardziej miękkie, a cebula będzie przezroczysta. Dodaj pokrojone ziemniaki i smaż je razem z warzywami przez 5 minut. Ta metoda nada gotowej zupie trochę smaku i pozwoli warzywom się zagotować.

3. Zagotuj czystą przefiltrowaną wodę w czajniku i wlej ją już gorącą do rondla, pokrywając wszystkie lekko smażone warzywa. Przykryj garnek i gotuj zupę na małym ogniu.

4. Ryż dobrze opłucz kilka razy i wyrzuć na sito, aby cała woda była szklana. Umyty ryż dodaj do garnka do zupy. Poczekaj, aż zupa się zagotuje i kontynuuj gotowanie przez 15 minut na minimalnym ogniu.

5. Otwórz słoik z różowym łososiem w puszkach. Przenieś zawartość słoika do dużego, głębokiego talerza dla wygody i rozgnieć rybę widelcem (lekko). Gdy ryż będzie gotowy, przenieś posiekaną rybę w puszkach na patelnię. Dobrze wymieszaj zupę.

6. Sól zupę. Po wypróbowaniu go i dostosowaniu ilości przypraw. Wyjmij patelnię z pieca. Pozwól zupie trochę zaparzyć.

7. Pietruszkę opłucz, osusz i drobno posiekaj. Wlej zupę z różowego łososia na porcjowane talerze, udekoruj ziołami i możesz natychmiast podać.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Różowy łosoś konserwowy - 136   kcal/100g

Podobne przepisy