Pakory z kapusty marchewkowej i ziemniaczanej
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
Krok 1-pokrój kapustę,ziemniaki i marchewkę na małe kawałki, gotuj do połowy. Woda, w której wszystko gotowano, nie wylewa się. Wrzuć do durszlaka, pozwól mu trochę ostygnąć.
Krok 2-dodaj sól,mąkę i przyprawy oraz sodę do gotowanych składników. Dobrze wymieszaj.
Krok 3-dodaj ciepłą (nie gorącą ) wodę,w której wszystko gotowano do mieszanki warzyw i mąki, aż do uzyskania gęstej masy, takiej jak gęsta śmietana lub mięso mielone.
Krok 3-podgrzej olej w szerokim głębokim pojemniku.
krok-weź porcje powstałego ciasta łyżką stołową i zanurz we wrzącym oleju. Smażyć przez 5-7 minut, obracając, aż do ugotowania.
podawaj z dowolnymi potrawami. Smacznego !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g