Pakory z kapusty marchewkowej i ziemniaczanej

niezwykły przepis ze zwykłych potraw na śniadanie, lunch, kolację. Starożytne indyjskie potrawy bez mięsa, ryb i jajek.
Gaura Hari dasAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 2 g
tłuszcze 82 % 55 g
węglowodany 15 % 10 g
522 kcal
IG: 44 / 0 / 56

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

Krok 1-pokrój kapustę,ziemniaki i marchewkę na małe kawałki, gotuj do połowy. Woda, w której wszystko gotowano, nie wylewa się. Wrzuć do durszlaka, pozwól mu trochę ostygnąć.
Krok 2-dodaj sól,mąkę i przyprawy oraz sodę do gotowanych składników. Dobrze wymieszaj.
Krok 3-dodaj ciepłą (nie gorącą ) wodę,w której wszystko gotowano do mieszanki warzyw i mąki, aż do uzyskania gęstej masy, takiej jak gęsta śmietana lub mięso mielone.
Krok 3-podgrzej olej w szerokim głębokim pojemniku.
krok-weź porcje powstałego ciasta łyżką stołową i zanurz we wrzącym oleju. Smażyć przez 5-7 minut, obracając, aż do ugotowania.

podawaj z dowolnymi potrawami. Smacznego !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy