skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić tartaletki z serem i czosnkiem z paluszkami krabowymi? Pierwszą rzeczą do zrobienia jest wypełnienie. Przygotuj dla niej jedzenie. Do gotowania nadają się zarówno paluszki krabowe, jak i mięso kraba, takie jak moje. Jeśli zostały zamrożone, rozmroź je i uwolnij z filmu. Ser jest odpowiedni Jak Hochland, Almette, Cremette.
Krok 2:
Włóż mięso kraba do miski blendera i ubij na gładką masę puree.
Krok 3:
Umyj koperek, osusz i drobno posiekaj. Obierz czosnek i przepuść przez prasę.
Krok 4:
W małej salaterce połącz ser twarogowy, mięso kraba zmielone w blenderze, posiekany czosnek i koperek. Sól masę (tylko delikatnie, zarówno ser, jak i mięso są już dość słone), pieprz i wymieszaj. Można mieszać do uzyskania jednolitej różowawej konsystencji. Trochę wymieszałem, starając się równomiernie rozprowadzić czosnek, koperek i przyprawy, ale jednocześnie zachować białe kawałki sera. Chciałem, żeby róże były marmurowe.
Krok 5:
Przenieś powstały krem do worka do szprycowania z dyszą "zamkniętą gwiazdą". Rozmiar dyszy - im większy, tym lepiej.
Krok 6:
Przygotuj pozostałe składniki. Rozmaryn umyć, osuszyć i podzielić na małe pęczki igieł.
Krok 7:
Umyj pomidory koktajlowe, osusz i pokrój na ćwiartki.
Krok 8:
Napełnij tartaletki nadzieniem krabowym, wyciskając różyczki z worka do szprycowania. W razie potrzeby na dnie tartaletek można wcześniej ułożyć 1 łyżeczkę. czerwony kawior.
Krok 9:
Udekoruj tartaletki czerwonym kawiorem, ćwiartkami pomidorów cherry i igłami rozmarynu. Podawaj przystawkę do stołu. Smacznego!
dobrze jest podawać taką przekąskę z białym półsłodkim lub wytrawnym winem.
rozmaryn można zastąpić koperkiem, pietruszką lub innymi ulubionymi ziołami.
takie nadzienie bardzo dobrze komponuje się z tartaletkami żytnimi.
ci, którzy nie lubią paluszków krabowych, mogą użyć obranych gotowanych krewetek, które należy również zmielić w blenderze i wymieszać z twarogiem. Wszystko inne zrobić zgodnie z przepisem.
jak kupić paluszki krabowe? Pamiętaj, aby zwrócić uwagę na datę ważności produktu. Mięso surimi (mielona biała ryba) powinno znajdować się na liście kompozycji na pierwszym miejscu. Ważne! Nie kupuj produktu, jeśli ma na nim mróz. To oznaka ponownego zamrożenia. Świeże patyki powinny być wolne od szarych i żółtych plam, sprężyste i lekko wilgotne. Jeśli produkt jest lepki, jest zepsuty.
Folia, w którą owinięty jest każdy kij kraba, czasami nie usuwa się dobrze. Aby ułatwić proces, przytrzymaj patyczki nad parą przez 1-3 sekundy.
pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rozmaryn świeży - 131 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g
- Tartaletki - 514 kcal/100g