skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić klasyczną kapustę prowansalską? Przygotuj niezbędne produkty do przygotowania klasycznej kapusty prowansalskiej.
Krok 2:
Na patelni zagotuj wodę, olej roślinny, sól i cukier.
Krok 3:
Dodaj ocet i wrzącą mieszankę oleju do posiekanej kapusty.
Krok 4:
Dodaj cienko pokrojone marchewki.
Krok 5:
Włóż również pokrojoną w paski paprykę, posiekany czosnek, przyprawy. Wymieszać. Trzymaj kapustę w temperaturze pokojowej przez 12 godzin, a następnie przenieś na zimno. Po kilku godzinach kapustę można podać do stołu.
pyszna soczysta przekąska z jarmużu!
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal / 100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g