Sos Remoulade

francuski sos remoulade to idealna para do ryb i mięsa! Gotuj łatwo! Taki sos stał się już klasykiem. Doskonale uzupełnia bryłki kurczaka (co dziwne), smażoną panierowaną rybę i, w zasadzie, całe mięso, ryby i morze.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 3 g
tłuszcze 89 % 51 g
węglowodany 5 % 3 g
476 kcal
IG: 33 / 67 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 5 min

1. Odmierz wszystkie składniki.
2. Złóż wszystko do miski blendera.
3. Zmiel do uzyskania gładkości.
jeśli nie masz blendera, użyj maszynki do mięsa, aby zmielić korniszony i kapary, lub zmiel je nożem tak drobno, jak to możliwe.
miłego!
P. S. podczas serwowania taki sos Zwykle posypuje się papryką.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Kapary w puszkach - 23   kcal/100g
  • Kapary - 23   kcal/100g
  • Korniszony - 28   kcal/100g
  • Solanka - 1   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g

Podobne przepisy