kanapki z szynką i chrzanem na szaszłykach
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
więc bierzemy korzeń chrzanu, obieramy go i pocieramy lub przepuszczamy przez maszynę do mięsa. Najważniejsze jest, aby drobno posiekać. Teraz dodaj do niego cukier, sól, sok z cytryny (można go zastąpić octem jabłkowym), śmietanę i wszystko dokładnie wymieszaj. Bierzemy szynkę, kroimy ją w cienkie plasterki, rozprowadzamy na nich naszą mieszankę i, zwijając bułki, pięknie układamy na liściach sałaty. Możesz naprawić za pomocą specjalnych szaszłyków. Na wierzchu udekoruj gałązkami pietruszki i oliwkami. Zapewniamy, że Twoi goście pokochają tę pikantną przekąskę!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Chrzanów - 49 kcal/100g
- Chrzan tarty z cytryną - 117 kcal/100g
- Chrzan tarty z czosnkiem - 72 kcal/100g
- Chrzan tarty stołowy - 117 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g