skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne składniki.
Krok 2:
Grzbiet królika lub mostek, włóż do wody i gotuj do miękkości.
Krok 3:
Podczas gotowania mięsa przygotuj makaron. W filiżance rozbij jajko, wlej wodę, sól i dodaj olej roślinny.
Krok 4:
Ciasto powinno być ciasne.
Krok 5:
Rozwałkuj ciasto na cienki arkusz.
Krok 6:
Pokrój arkusz na niezbyt szerokie wstążki i pokrój cienki makaron.
Krok 7:
Rozsyp gotowy makaron na tacy i podczas gotowania mięsa wysusz. Taki makaron można również przygotować na zapas do innych zup. Jest doskonale przechowywany w materiałowej torbie.
Krok 8:
Do zupy zetrzyj czerwoną marchewkę.
Krok 9:
Drobno pokrusz cebulę.
Krok 10:
Obierz i pokrój ziemniaki. Wrzuć wszystkie warzywa do garnka z mięsem, gdy królik jest całkowicie ugotowany. Sól do smaku.
Krok 11:
10 minut przed całkowitym ugotowaniem ziemniaków, zrzuć makaron i spróbuj ponownie na sól. Zupa jest bardzo aromatyczna, delikatna i zdrowa. Wlej zupę do misek i podawaj. Smacznego!
przepis nie jest wcale skomplikowany, chociaż wymaga pewnego czasu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Królik (cięcie) - 188 kcal/100g
- Królik pieczony - 241 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g