skład / składniki
metoda gotowania
1. Aby przygotować to niezwykłe i bardzo smaczne danie, przygotujemy składniki:
- mięso myjemy i kroimy na duże kawałki,
- zrobimy to również z podrobami (możesz wziąć wątrobę, serce, płuca , uszy - według własnego gustu): umyj, Usuń filmy, a następnie pokrój podroby na duże kawałki,
- obierz cebulę z łuski, drobno posiekaj,
- obierz ząbki czosnku, posiekaj prasą lub drobną tarką,
- umyj i obierz kawałek korzenia imbiru, trzy na drobnej tarce lub drobno posiekaj nożem.
2. Składniki są przygotowane, więc możesz przejść bezpośrednio do przygotowania zupy:
- w misce multicookera wkładamy pokrojone mięso i podroby, napełniamy bulionem, wkładamy liście laurowe, ustawiamy tryb "Duszenia", czas wynosi 1 godzinę,
- kiedy czas się skończy, otwórz powolną kuchenkę, przenieś zawartość do rondla z grubym dnem, wyrzuć liście laurowe,
- podgrzej patelnię oliwą z oliwek, rozłóż posiekaną cebulę, czosnek i imbir, smaż, mieszając, 5-10 minut (do złotego koloru). Po rozłożeniu smażonej cebuli, czosnku i imbiru na patelni z mięsem i podrobami,
- umieść patelnię na średnim ogniu, zagotuj, a następnie zmniejsz i gotuj wszystko razem przez 5 minut,
- dwie łyżki octu wlewamy do pojemnika z krwią, dobrze mieszamy,
- resztę octu wlej na patelnię do mięsa, wymieszaj, a następnie napełnij krwią i ponownie wymieszaj. Zawartość patelni powinna szybko ciemnieć. Gotuj 5-10 minut, aż zgęstnieje,
- wlać sos rybny, sok z cytryny, posypać solą, wszystko wymieszać, nie zapomnij spróbować i dostosować w razie potrzeby ilość soli i przypraw,
- zdejmij patelnię z ognia, rozłóż zupę na porcjach, udekoruj świeżą kolendrą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Mózgi (wołowina, wieprzowina, baranina) - 92 kcal/100g
- Trebusza - 120 kcal/100g
- Kiełbasa mózgowa - 342 kcal/100g
- Podroby - 170 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Krew wieprzowa - 216 kcal/100g
- Bulion mięsny - 34 kcal/100g