zupa z krwi wieprzowej

przygotuj danie filipińskie-niezwykłe, ale bardzo smaczne! Zupa z krwi wieprzowej może kogoś przestraszyć swoją nazwą, wyglądem i krwią w składnikach. Ale nie powinieneś się bać! Oczywiście dla mieszkańców naszego kraju takie danie może wydawać się zbyt oryginalne, ale na Filipinach jest uważane za dość tradycyjne i zwyczajne. Zupa z dodatkiem krwi okazuje się niesamowicie smaczna i aromatyczna. Sok z cytryny nie może być dodawany, ale nieznacznie poprawia smak gotowego dania. Podroby nie mogą być w ogóle używane, po prostu biorąc 1,2 kg polędwicy wieprzowej.
HoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 11 g
tłuszcze 48 % 11 g
węglowodany 4 % 1 g
153 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Aby przygotować to niezwykłe i bardzo smaczne danie, przygotujemy składniki:

- mięso myjemy i kroimy na duże kawałki,

- zrobimy to również z podrobami (możesz wziąć wątrobę, serce, płuca , uszy - według własnego gustu): umyj, Usuń filmy, a następnie pokrój podroby na duże kawałki,

- obierz cebulę z łuski, drobno posiekaj,

- obierz ząbki czosnku, posiekaj prasą lub drobną tarką,

- umyj i obierz kawałek korzenia imbiru, trzy na drobnej tarce lub drobno posiekaj nożem.

2. Składniki są przygotowane, więc możesz przejść bezpośrednio do przygotowania zupy:

- w misce multicookera wkładamy pokrojone mięso i podroby, napełniamy bulionem, wkładamy liście laurowe, ustawiamy tryb "Duszenia", czas wynosi 1 godzinę,

- kiedy czas się skończy, otwórz powolną kuchenkę, przenieś zawartość do rondla z grubym dnem, wyrzuć liście laurowe,

- podgrzej patelnię oliwą z oliwek, rozłóż posiekaną cebulę, czosnek i imbir, smaż, mieszając, 5-10 minut (do złotego koloru). Po rozłożeniu smażonej cebuli, czosnku i imbiru na patelni z mięsem i podrobami,

- umieść patelnię na średnim ogniu, zagotuj, a następnie zmniejsz i gotuj wszystko razem przez 5 minut,

- dwie łyżki octu wlewamy do pojemnika z krwią, dobrze mieszamy,

- resztę octu wlej na patelnię do mięsa, wymieszaj, a następnie napełnij krwią i ponownie wymieszaj. Zawartość patelni powinna szybko ciemnieć. Gotuj 5-10 minut, aż zgęstnieje,

- wlać sos rybny, sok z cytryny, posypać solą, wszystko wymieszać, nie zapomnij spróbować i dostosować w razie potrzeby ilość soli i przypraw,

- zdejmij patelnię z ognia, rozłóż zupę na porcjach, udekoruj świeżą kolendrą.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Mózgi (wołowina, wieprzowina, baranina) - 92   kcal/100g
  • Trebusza - 120   kcal/100g
  • Kiełbasa mózgowa - 342   kcal/100g
  • Podroby - 170   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Krew wieprzowa - 216   kcal/100g
  • Bulion mięsny - 34   kcal/100g

Podobne przepisy