zupa fasolowa z szynką
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz marchewki i cebulę, drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki.
Krok 2:
Pokrój szynkę w paski.
Krok 3:
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Krok 4:
Smaż warzywa w rondlu na oleju roślinnym.
Krok 5:
Dodaj pokrojoną szynkę w paski.
Krok 6:
Dodaj ziemniaki.
Krok 7:
Dodaj wodę. Gotuj przez 10-12 minut na średnim ogniu.
Krok 8:
Dodaj fasolę i koncentrat pomidorowy.
Krok 9:
Dodaj liść laurowy i sól. Gotuj przez kolejne 5-7 minut.Prosta pyszna zupa fasolowa jest gotowa. Wlać zupę do misek i posypać drobno posiekanymi ziołami. Podawać do stołu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal / 100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal / 100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g