skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj wszystkie potrzebne potrawy i zacznij gotować. Jeśli lubisz kapuśniak kwaśny, zaopatrz się w ocet stołowy.
Krok 2:

Obierz i pokrój marchewki, kwiaty, zupa będzie wyglądać o wiele bardziej atrakcyjnie i estetycznie, zwłaszcza jeśli traktujesz przyjaciół.
Krok 3:

Podpal rondel z bulionem z kurczaka, (ale możesz użyć dowolnego innego bulionu, według własnego uznania. Wrzuć do niego marchewki i gotuj, aż marchewki będą prawie całkowicie ugotowane.
Krok 4:

Drobno pokruszyć cebulę.
Krok 5:

Opłucz szpinak i niezbyt grubo posiekaj.
Krok 6:

Pokrój ziemniaki jak w przypadku zwykłej zupy.
Krok 7:

Wrzuć ziemniaki do bulionu z marchewką, a gdy będzie całkowicie gotowy, zrzuć cebulę, posiekany szpinak, sól i pieprz do smaku z czarnym pieprzem.
Krok 8:

Jaja kurze wstrząsnąć widelcem.
Krok 9:

Gdy zupa ze szpinakiem gotuje się przez 5 minut, wlej jajka cienkim strumieniem i gotuj przez kolejne min.
Krok 10:

Tutaj mamy wspaniałą zupę witaminową.
przepis jest prosty. Kapuśniak jest lekkostrawny i doskonale uzupełnia organizm witaminami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal / 100g

