skład / składniki
metoda gotowania
1. Dokładnie umyj ziemniaki, włóż je do rondla. Napełnij wodą, aby ziemniaki były całkowicie pokryte. Wysyłamy patelnię do ognia, gotujemy ziemniaki do miękkości. Jeśli w mundurze są gotowe ziemniaki, możesz ich bezpiecznie użyć. Chłodzimy ziemniaki, obieramy, kroimy w kostkę.
2. Jajka kurze gotujemy na twardo. Zajmie to około 7 minut. Następnie przenosimy jajka do miski z zimną wodą, schładzamy. Następnie obieramy i kroimy w kostkę proporcjonalnie do ziemniaków.
3. Obierz cebulę, pokrój w paski. Smażyć cebulę na oleju roślinnym do miękkości. Nie musisz go brązowieć. Włóż cebulę do miski z ziemniakami, delikatnie wymieszaj.
4. Gorzki wkładamy do durszlaka, dobrze myjemy pod bieżącą wodą. Jest to konieczne, aby zmyć nadmiar soli. Następnie suszymy gorzkie i kroimy na małe kawałki.
5. Umyj zieloną cebulę, drobno posiekaj. Większość rozprowadzamy na grzybach, mieszamy. Reszta cebuli będzie potrzebna do dekoracji.
6. Zbieramy sałatkę w pierścieniu kulinarnym. Pierwsza warstwa to ziemniaki z cebulą, druga to gorzkie, a trzecia to jajka. Każdą warstwę pokrywamy majonezem. Udekoruj sałatkę posiekaną zieloną cebulą na wierzchu.
możesz podać natychmiast lub wstawić do lodówki na kilka godzin w celu namoczenia. Oczywiście sałatka, która jest podawana, będzie miała bogatszy smak i aromat.
Gotuj z miłością i przyjemnością, wtedy zwykłe potrawy będą grać w nowy sposób!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Gorzki - 19 kcal/100g