wędzony smalec w skórce cebuli z płynnym dymem

pachnący złoty smalec do twojego stołu! Gotuj! W naszej rodzinie smalec jest po prostu słony. Ale pomyślałem: "dlaczego nie spróbować ugotować smalcu?& quot; i znalazłem taki wspaniały przepis. Próbowałem - wszystko wyszło po prostu świetnie! Krewni też docenili. Smak tak przygotowanego smalcu stał się bogatszy, a struktura delikatniejsza.
♥PiaiviAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 1 g
tłuszcze 97 % 29 g
węglowodany 0 % 0 g
259 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

1. Pokrój smalec na kawałki-około 3-4 części.

2. Wlej wodę do rondla (weź aluminium), dodaj liść laurowy i sól, a także umytą skórkę cebuli. Wyślij do ognia i gotuj przez 5 minut od momentu wrzenia.

3. Dodaj płynny dym do gotowej solanki, a następnie zanurz w niej smalec. Płyn powinien całkowicie pokryć produkt, więc spróbuj ułożyć smalec na dnie, pokrywając go łuską cebuli. Gotuj przez 20 minut po ugotowaniu, a następnie ostudź bez wyjmowania smalcu z solanki.

4. Usuń schłodzony tłuszcz, posyp mieszanką papryki ze wszystkich stron. Następnie obierz czosnek i wyciśnij go przez prasę. Zetrzyj kawałki tłuszczu powstałą papką, a następnie włóż je do celofanowej torby, mocno zawiąż i wyślij do lodówki na kilka godzin.

pokrój gotowy smalec na cienkie kawałki i jedz z przyjemnością.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Płynny dym - 0   kcal/100g
  • Skórka cebuli - 0   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy