skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Więc bierzemy takie produkty.Gotuj ziemniaki, marchewki, jajka. Liczba produktów zależy od wielkości sałatki. I oczywiście nie można dokładnie określić na przykład ziemniaków lub marchwi w kawałkach. Miałam mały rozmiar. Więc rozważ to. Lepiej niech zostanie.
Krok 2:
Oczyść gotowane potrawy . Zetrzyj ziemniaki, marchew, żółtka, białka, ser. Drobno pokrój grzyby i kurczaka w kostkę.
Krok 3:
Bierzemy talerz płaski. Połóż połowę ziemniaków na talerzu. W kształcie pyska psa.
Krok 4:
Lekko posmaruj majonezem i rozłóż mięso.
Krok 5:
Na wierzchu trochę białka. Połóż pokrojone grzyby na białku.
Krok 6:
Teraz zamknij serem. Smarujemy wszystkie warstwy majonezem.
Krok 7:
Teraz rozłóż marchewki.
Krok 8:
Na wierzchu ziemniaki. Wszystko dobrze układamy. I owijamy się wokół.
Krok 9:
Teraz rozłóż środek żółtkiem, a uszy białkiem.
Krok 10:
Środek nadal robimy białkiem.
Krok 11:
Oczy i nos wycinamy z czapek grzybów. Włóż goździk zamiast wąsów. I wycinamy język z kiełbasy.Brwi są również wycinane z grzybów.Sałatkę moczymy w lodówce. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal / 100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal / 100g